Bram van Egmond

Rijnsburg haalt middenvelder van Telstar

Cagri Kodalak (26) speelt volgend jaar bij Rijnsburgse Boys. De linksbenige middenvelder komt over van eerstedivisionist Telstar, waar hij na een jaar vertrekt omdat ‘het niet is gelopen’ zoals hij had gehoopt. Bij Rijnsburgse Boys maakt hij een nieuwe start. “Daar ligt nu de focus op en daar heb ik hartstikke veel zin in.”

Koda, zoals hij het liefst genoemd wil worden, begon zijn carrière in de jeugd van Feyenoord, waar hij acht jaar speelde. Daarna volgden jeugdelftallen van ADO Den Haag en FC Dordrecht, waarna hij als 17-jarige naar Birmingham City verhuisde (‘een toptijd, waar ik heel veel heb geleerd’). Vervolgens speelde de in Den Haag geboren en getogen voetballer voor twee clubs in Turkije en diverse verenigingen in Nederland: bij Vitesse (waar hij zijn profdebuut maakte), bij FC Den Bosch en laatstelijk dus bij Telstar in Velsen.
Overgang naar Rijnsburg
“Bij Rijnsburgse Boys heb ik een goed gevoel,” meldt Koda over zijn overgang. “Ik was al eens eerder door Rijnsburg benaderd. Nu dus voor de tweede keer. Vorige week heb ik een heel positief gesprek gehad met de trainer en daarna met de technische commissie. Het klikte meteen. Binnen een paar dagen was het rond. Alles is nieuw voor me, ik ken alleen een paar jongens van naam.”
Tweede divisie
Koda kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb het afgelopen jaar een paar wedstrijden in de tweede divisie gezien. Het niveau is niet veel lager dan in de eerste divisie, dus ik zie het niet als een stapje terug. Ik kan links op het middenveld en achter de spitsen spelen. Met assists en doelpunten hoop ik belangrijk te zijn voor Rijnsburg. Daar focus ik me nu op. Ik heb er veel zin in. Waar het eindigt zien we wel, misschien ooit in de eerste divisie met Rijnsburgse Boys. Waarom niet, je moet ambitieus zijn, vind ik.”