Jaco Hogewoning

Rijnsburgse Boys JO 17-1 in de race voor promotie naar 4e divisie

In alle hectiek rondom het 1e van RBB en hun mogelijke promotie naar de 2e divisie zou je bijna vergeten dat er nog een elftal is dat nog kans maakt op promotie. Dat zijn de mannen van Ruben Plu, Gert Slager en Peter Freke. Zij zijn op jacht naar een plek in de 4e divisie.
RBB JO 17-1 is een talentvol team welke afgelopen jaar uit kwam in de Hoofdklasse E. Na een uitstekend begin hebben ze in de 2e periode een aantal onverwachte nederlagen moeten slikken. Hierdoor zijn ze uiteindelijk op de 4e plaats geëindigd in de competitie maar mochten ze wel mee doen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. De mannen worden getraind door Ruben Plu en Peter Freke. Peter heeft bovendien met deze groep zijn 1e trainersdiploma binnen gehaald en dat is voor hem een mooi begin van een hopelijk lange carrière als trainer.
Tegelijk met het 1e mocht JO 17-1 het vorige week woensdagavond opnemen tegen 4e divisionist Unicum uit Lelystad. Deze wedstrijd werd op veld 5 gewonnen met 2-0. Een terechte overwinning waarop niets was af te dingen. Mooi verzorgd voetbal en volop passie en strijd daar staat JO17-1 voor. Afgelopen zaterdag zijn ze op bezoek geweest bij Unicum en hoewel ze met 2-1 hebben verloren, zijn ze eigenlijk niet in de problemen geweest en had het met iets meer scherpte in de afronding zo maar 4-2 winst kunnen zijn. Door naar de volgende ronde dus.
In deze volgende ronde treffen ze een bekende uit de competitie, Concordia uit Delft. Een goede ploeg waarvan in de competitie 2x werd verloren. Omdat Concordia helaas niet mee wilde werken aan het verzetten van de wedstrijd, is het weekendje weg naar Sibbe (Limburg), wat gepland stond voor het komend weekend, geannuleerd. Dit tot groot verdriet van de mannen en organisatie. Ze gaan dus nu naar Delft komende zaterdag en kunnen daarbij uw steun en support heel hard gebruiken. Ze trappen af om 12:45 uur en u bent van harte welkom.
Volgende week zaterdag volgt dan de terugwedstrijd en de winnaar moet vervolgens op zaterdag 10 juni 2017 op neutraal terrein nog één wedstrijd spelen om promotie af te dwingen naar de 4e divisie.
We wensen de mannen van de JO17-1 en hun begeleiding heel veel plezier en succes in de race voor promotie naar de 4e divisie. Een goed stel jongens die wekelijks een mooi potje op de mat kunnen leggen. Kom gerust eens kijken!