Rijnsburgse Boys 45+ naar Nederlands kampioenschap!

Op 19 mei waren er voorrondes 45+ voetbal bij Voorschoten’97. Rijnsburgse Boys speelt nu sinds één jaar 45+ voetbal en had zich hiervoor ingeschreven. Ze waren ingedeeld met Bras Boys, Leidscheveen en DSO.
De eerste wedstrijd tegen Bras Boys (Ron en Marcel de Jager, ex RBB) werd met 4-1 gewonnen. Rian Vletter deed voor het eerst mee met 45+ en liet zich gelijk zien door 3x te scoren. De tweede wedstrijd tegen DSO begon moeizaam maar na een minuut of 10 werd er dan gescoord door de Rijnsburgers en liep de score op tot 5-0. In de derde wedstrijd tegen Leidschenveen werd te mak begonnen, wetende dat de finale eigenlijk niet mis kon gaan (beter doelsaldo). Rijnsburg kwam 2-0 achter, maakte nog 2-1 en daarmee was deze wedstrijd verloren maar wel eerste in de poule dus finale! De winnaar van de andere poule was geen onbekende van Rijnsburg, namelijk Valken ’68.
De mannen van 45+ spelen wel vaker tegen Valken en eerlijk is eerlijk, dat is meestal verlies. Een enkele keer werd er gewonnen, dus de mouwen opstropen en opvreten nu!

De wedstrijd ging gelijk op zonder grote kansen, maar na minuut of 10 kwam de 1-0 voor Rijnsburgse Boys. Een aanval door het midden, via Hans Glasbergen die de bal mee gaf aan Fred van Voorbergen. Laatstgenoemde punterde de bal in de verre hoek!
Daarna drong Valken wel aan maar beste kansen bleven voor Rijnsburg. Een bal op de lat van Patrick van Oosten en op de paal door Marcel Huissteden. Achterin stond het als een huis met Jan Abbink in doel, Herman Nieuwkerk, Peter Cadel en Willy Passchier. Rian Vletter wist deze wedstrijd niet te scoren maar was wel topscoorder van deze avond met 5 goals.
In de laatste minuten van de wedstrijd ging de keeper van Valken nog mee naar voren om iets te forceren maar het mocht niet baten. Rijnsburgse Boys won de finale met 1-0 en mag nu voor het Nederlands kampioenschap mee gaan doen op 3 juni in Kampen bij Dos Kampen.
Een leuk vooruitzicht na een jaar 45+ voetbal om nu daar aan deel te mogen nemen.