Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – VVOG


Eindelijk weer thuis voetballen! Op 1 april speelde Rijnsburgse Boys zijn laatste thuisduel en in de periode erna haalde het negen punten uit vier wedstrijden. De Uien herstelden zich behoorlijk van de ‘draak van Ter Specke’, zonder echt goed te spelen. Dat bleek niet nodig tegen laagvliegers SteDoCo en ODIN’59, maar het heeft er alle schijn van dat dit tegen VVOG (Voetbal Vereniging Ons Genoegen) wèl nodig is. De Harderwijkers bonden afgelopen zaterdag neo-periodekampioen Harkemase Boys zeer overtuigend aan de zegekar (4-1). Ze spelen weliswaar nergens meer om, maar zouden juist daarom, frank en vrij spelend, heel gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig gaat het voor Rijnsburgse Boys nog wel ergens om. Ook al moeten er aan heel wat voorwaarden worden voldaan om de nacompetitie te halen, de kans is er in ieder geval nog.
Voetbal Vereniging Ontzettend Gemiddeld
Kijk eens naar de uitslagen van VVOG en je schiet bijna in de lach. Niet uit medelijden, integendeel. Vooral vanwege het feit dat VVOG uitslagen van allerlei pluimage heeft neergezet in dit seizoen. Voor een debutant zonder topaankopen doen de Harderwijkers het hartstikke goed. Om dit geheel toe te schrijven aan topscorer Jeremy de Graaf  (20 treffers en topscorer van de Derde Divisie) is wat overdreven: een team is de som der delen. Toch is de goalgetter goud waard voor de groen-witten. Na hem is er een gat van veertien goals met de volgende topscorer: Pernelly Biya maakte er zes. VVOG is reeds veilig en kan zich opmaken voor een nieuw seizoen Derde Divisie, maar dan zonder De Graaf. Hij verkast naar GVVV, na ook in de nadrukkelijke belangstelling te hebben gestaan van Rijnsburgse Boys. Overigens zou je VVOG net zo makkelijk Voetbal Vereniging Ontzettend Gemiddeld kunnen noemen. Ga maar na, het won 12 keer en het verloor 12 keer en scoorde net zoveel goals vóór als tegen: 47.
2016-11-26 rbb 1 (2 van 26)
Patronen
VVOG oefenmeester Ed Engelkes, die een ruim verleden heeft bij de KNVB, AZ en Ajax voor wat betreft damesteams, zal zijn elftal geen gecompliceerde voorbespreking hoeven te geven. Rijnsburgse Boys is een open boek, valt aan, scoort ontzettend veel en laat makkelijk steken vallen. Zo is het gegroeid en is het gebleven. Het is zowel kritiek als een pluim, want 75 goals maken is natuurlijk wel een enorm aantal. Uitslagen met het cijfer vier erin zijn prominent bij de Uien, vooral in het eigen voordeel. Slechts één keer trokken de Uien aan het kortste eind als er een vier in de uitslag voor kwam, tien keer was het in geel-zwart voordeel. Als het om revanche gaat is er sowieso werk aan de winkel. Uit op sportpark De Strokel verloor Rijnsburgse Boys, eind november, kansloos met 3-0. Het kan niet genoeg gezegd worden: we zijn gewaarschuwd !
Clubgegevens VVOG
Opgericht: 13 mei 1927
Erelijst:
Zaterdagkampioen in 1969 en 1997
Algeheel amateurkampioen in 1969
Districtsbeker in 2003
Sportpark: De Strokel (kunstgras)
Strokelweg 9
3847 LR Harderwijk
Website: www.vvog.nl
Tenue:
Shirt: groen
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer: Ed Engelkes
Clubtopscorer (ook derde divisie): Jeremy de Graaf met 20 treffers
Totaalscore periode 1983-2017
7 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijkspel
2 nederlagen
Doelsaldo: 14 voor en 10 tegen
Totaalscore in Rijnsburg 1983-2017
3 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijkspel
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 29 april
Rijnsburgse Boys – VVOG (aanvang: 14.30 uur
Overige wedstrijden:
ASWH – Capelle
DVS ’33 Ermelo – ODIN ’59
FC Lisse – ONS Boso Sneek
Harkemase Boys – Scheveningen
Jong FC Groningen – IJsselmeervogels
Jong FC Volendam – FC Rijnvogels
Quick Boys – Jong Almere City
FC SteDoCo – Huizen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – VVOG is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.