IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing ODIN ’59 – Rijnsburgse Boys


In de jacht van Rijnsburgse Boys naar een zo hoog mogelijke klassering in de derde divisie is komende zaterdag promovendus ODIN ’59 de volgende tegenstander. Na Katwijk aan Zee, Lisse en Hoornaar is Heemskerk de laatste plaats die zal worden aangedaan in een serie van vier achtereenvolgende uitwedstrijden. De beloning voor een hoge klassering is mogelijk een vervangende periodetitel. Deze geeft weer recht op deelname aan de nacompetitie waarin acht clubs zullen strijden voor twee plaatsen in de tweede divisie. Een prachtig toetje met mogelijk vier wedstrijden in de heerlijke voetbalmaand mei.
Goede dienst
Op tweede paasdag bewees Rijnsburgse Boys niet alleen zichzelf maar ook ODIN ’59 een goede dienst door voor de tweede keer dit seizoen SteDoCo met 1-4 te verslaan. Rijnsburgse Boys steeg daardoor van plaats zes naar plaats vier op de ranglijst terwijl ODIN ’59 de vijftiende plaats, de niet te benijden pd-plek, overdroeg aan SteDoCo. Met de huidige veertiende plaats is de ploeg uit Heemskerk dus net veilig maar nog lang niet uit de zorgen. Dat het zover zou komen, daar zag het aan het begin van dit seizoen helemaal  niet naar uit. Als debutant startte ODIN ’59 voortreffelijk. Het leek bijna een sprookje: na zeven wedstrijden stond Ons Doel Is Nuttig heel brutaal op de tweede plaats in de competitiestand. Met vijf overwinningen, waaronder tegen hoogvliegers IJsselmeervogels, ASWH en Scheveningen, één remise en slechts één nederlaag, werden maar liefst zestien punten bijeen vergaard. Maar daarna kwam er behoorlijk de klad in. De drieëntwintig wedstrijden na deze unieke serie van zeven wedstrijden, leverden namelijk nog maar slechts vier overwinningen op.

Opmerkelijk
De overwinningen in die tweede serie werden geboekt tegen ONS Sneek, FC Lisse, Jong Almere City FC en SteDoCo. En dat is, met een geelzwarte bril bezien, best wel opmerkelijk. Rijnsburgse Boys wist immers dit seizoen in de vier wedstrijden tegen ONS Sneek en FC Lisse geen enkele keer tot een driepunter te komen. Een waarschuwing dus voor de ploeg van Pieter Mulders. Maar aan de andere kant, de thuiswedstrijd tegen ODIN ’59 leverde de Rijnsburgers een verdiende 4-2 overwinning op. Omdat Rijnsburgse Boys niet en ODIN ’59 wel effectief met de kansen omsprong leek het tot en met de 2-2, waarbij ODIN ’59 tweemaal een achterstand neutraliseerde, gelijk op te gaan. Maar nadat Rijnsburgse Boys vervolgens tweemaal binnen zeven minuten scoorde was de ploeg uit Heemskerk definitief verslagen. 
Topscorers
Kende Eelke de Graaf vorig seizoen een uitstekend debuutjaar door met zeventien treffers topscorer te worden, ook dit seizoen scoort de oud-speler van AFC ’34 behoorlijk. Met elf doelpunten is de spits, die omschreven wordt als balvast, kopsterk, technisch en tweebenig, het meest trefzeker bij de Heemskerkers. Bij Rijnsburgse Boys is nog steeds Jeffrey Jongeneelen de topscoorder. In het Paasweekend bracht hij zijn doelpuntentotaal op dertien. Scheidsrechter komende zaterdag is Wim Bronsvoort. De arbiter uit Deventer, die sporadisch een duel in de derde divisie fluit – van zijn vijfentwintig wedstrijden dit seizoen waren er twintig in de tweede divisie en slechts vijf in de derde divisie – heeft wel één keer een wedstrijd van beide clubs geleid. Voor Rijnsburgse Boys was het de galavoorstelling tegen Quick Boys op Middelmors (7-1). Hoeveel doelpunten er tegen ODIN ’59 gescoord zullen gaan worden, om kwart over vier zullen we het weten! 

Clubgegevens ODIN ’59
Opgericht op 17 december 1959
Sportpark Sportpark Assumburg (kunstgras)
Hoflaan 1
1967 NE  Heemskerk
Website: www.odin59.nl
Clubkleuren
Shirt: geel  
Broek: blauw
Kousen: blauw
Trainer: Richard Plug
Wapenfeiten
2009: kampioen in de eerste klas en promotie naar de hoofdklasse (op dat moment het hoogste amateurniveau)
2016: kampioen in de hoofdklasse A en promotie naar de derde divisie
Geen titels op het hoogste amateurniveau
Programma zaterdag 22 april
ODIN ’59 – Rijnsburgse Boys (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – SteDoCo
FC Rijnvogels – ASWH
Huizen – Jong FC Volendam
Jong Almere City FC – Jong FC Groningen
ONS Boso Sneek – DVS ’33 Ermelo
Scheveningen – Quick Boys
VVOG – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – FC Lisse
Hoe te volgen Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd ODIN ’59 – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.