Team van de week: Rijnsburgse Boys 10

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was het 10e aan de beurt. Zij speelden een wedstrijd tegen Lugdunum 3. Het verslag is van Tim Zonneveld. Deze foto’s zijn niet meer beschikbaar.

Op een mooie zaterdagochtend om 11:15 stonden Rijnsburgse Boys 10 en Lugdunum 3 tegenover elkaar op sportpark Middelmors. De voorbereiding op deze wedstrijd liep niet geheel volgens plan. Op vrijdagmiddag werden er nog 6 spelers geregeld om de dag erna toch nog met genoeg man op het veld te kunnen staan. Uiteindelijk begonnen wij de wedstrijd met de halve A2.

Na het eerste fluitsignaal begonnen we zeer fel aan de wedstrijd, waardoor Lugdunum nauwelijks van de eigen helft afkwam. Dit resulteerde na een klutsbal uit de hoekschop van Danny Guyt in een doelpunt van Ferdi van Delft. Na de verdiende voorsprong drukten we goed door waardoor Lugdunum er totaal niet aan te pas kwam. Na een snelle tegenaanval kwam de bal terecht bij spits Danny Guyt. Hij kapte goed naar binnen en krulde de bal schitterend in de rechterbovenhoek. Na deze schitterende goal was het tijd voor de welbekende thee.
In de tweede helft verloren we de controle over het spel een beetje doordat we de eerste helft te veel gas hadden gegeven. Dit resulteerde in een paar kansen voor Lugdunum. Ondanks deze kansjes kwamen we nauwelijks in de problemen. Na een moeilijke start van de tweede helft probeerden we toch opzoek te gaan naar de 3-0. Na een ingooi en een goede combinatie tussen Danny Guyt en Dave Achterberg kon eerstgenoemde op de rand van de 16 meterlijn afdrukken voor een schot op doel. Dit schot belandde strak in de linkeronderhoek waardoor de doelman van Lugdunum kansloos was. Na de 3-0 liepen we te ver achteruit waardoor aan het eind van de wedstrijd Lugdunum de eer aan zichzelf hield door toch nog een doelpunt mee te pakken: 3-1. Deze tegengoal leidde echter niet tot paniekvoetbal, waardoor de wedstrijd uiteindelijk doodbloedde tot een positief resultaat voor de uien.