gerard

Voorbeschouwing SteDoCo – Rijnsburgse Boys


Het zag er zaterdag tussen de lijnen niet allemaal even goed uit. De strijd bij de geelzwarten was er wél, maar de precisie ontbrak. Door te verliezen van Fc Lisse is de kans verkeken op de tweede periodetitel. Ook is de afstand tot de top3 nu erg groot geworden. Heeft het dan nog wel zin om op Paasmaandag naar STeDoCo in Hoornaar te reizen om de Boys aan te moedigen? Zouden ze er zelf nog wel zin in hebben?
Nooit opgeven
Natuurlijk is het belangrijk om maandag naar Hoornaar te reizen! Pieter en zijn mannen zullen zich willen revancheren voor het verlies in en tegen Lisse. Nog steeds willen de Boys zo hoog mogelijk eindigen en is in deze fase nog geen enkele wedstrijd “om des keizers baard”. Bovendien is er een derde periodetitel te winnen. Uien geven nooit op!
En een echte supporter laat zijn club niet in de steek. Die maakt maandag gewoon de tocht naar het rustieke kleine dorpje onder de rook van Gorinchem. En die tocht kan op meerdere manieren. Uiteraard kun je in de auto stappen en de snelweg nemen, maar toets eens in de routeplanner “zonder snelwegen” in. Dan zal je zien dat de tocht leidt langs Boskoop, de mooie Vlist en het pontje van Schoonhoven. Mooi met de auto of de motor. En voor de echte bikkels kan het ook op de fiets (elektrisch mag ook, vooruit..)! 60 kilometer vanaf Rijnsburg is binnendoor een mooie route uit te zetten naar de Groeneweg 59 in Hoornaar, dwars door de Krimpener- en Alblasserwaard.

Foto Hans Heemskerk


Tussenstop
Als je dan toch binnendoor onderweg bent, ga dan lunchen bij Hotel-Restaurant Belvedere in Schoonhoven. Mooi gelegen (belle védère) met een hoog terras aan de Lek en een lunchkaart in “Rijnsburgse sferen”, geen liflafjes.. De Rijnsburgse Feestweekmotortoertocht heeft hier ook al eens een heerlijke lunchstop gemaakt. Aan te bevelen!
Ook nog voetballen
Natuurlijk is de hoofdmoot voor Paasmaandag een potje voetbal “op verplaatsing” tegen SteDoCo (STerk DOor COmbinatie). De zwart-roden maken niet zo’n beste periode door. Al acht keer op rij werd er niet meer gewonnen. De laatste winst is van 18 februari, uitgerekend tegen Harkemase Boys, dat zaterdag de tweede periodetitel wegkaapte voor de neus van de Rijnsburgers. Het team van trainer Virgil Breetveld is zeker nog niet veilig, dus zal de punten thuis willen houden. Afgelopen zaterdag werd met de kleinst mogelijke uitslag van Quick Boys verloren. Ook SteDoCo zal, net als de geelzwarten, het verlies van afgelopen zaterdag weg willen poetsen, om zo het Paasweekeinde nog bevredigend te willen afsluiten. En voor SteDoCo zal dat, gezien de stand op de ranglijst, een groter “moeten” zijn dan voor de Rijnsburgers. Let vooral op middenvelder Joran Schröder. Hij is de topscorer van STeDoCo en een leuke, vaardige speler.
Onze jongens zullen de steun van hun supporters nodig hebben. Laat zien dat je bij de Harde Kern Rijnsburg hoort en kom maandag naar Hoornaar!

Foto Hans Heemskerk


Clubgegevens SteDoCo  (Sterk Door Combinatie)
Opgericht: 15 april 1946
Sportpark:
Sportpark Groeneweg (kunstgras)
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar
0183-581770
Tenue: Shirt: zwart met rode kraag
Broek: rood
Kousen: zwart met rode rand
Trainer: Virgil Breetveld
Wapenfeit SteDoCo in Topklasse
2015-2016 14e plaats Topklasse
Totaalscore Topklasse en Derde Divisie 2015-2017
3 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
0 nederlagen
8 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma maandag 17 april 2017
SteDoCo – Rijnsburgse Boys (aanvang:14.30 uur)
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Daarnaast is er een extra uitzending van RTV Katwijk sport welke om 14.00 uur begint.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd SteDoCo – Rijnsburgse Boys is maandagavond te lezen hier op de website.