Bram van Egmond

Wesley de Ruiter op zoek naar nieuwe club

24. Wesley de Ruiter
Reservedoelman Wesley de Ruiter (31) stapt aan het einde van het seizoen op bij Rijnsburgse Boys en gaat op zoek naar een nieuwe club. Dat hebben de doelman en de club deze week samen besloten. De keuze is logisch voor Wesley: “Ik kom te weinig aan spelen toe. Dan kies je eieren voor je geld en ga je verder kijken.”
Slechte start
Door een knieblessure miste Wesley de hele voorbereiding afgelopen zomer. Hierdoor kwam het niet van een concurrentiestrijd met eerste doelman Richard van Nieuwkoop. “Ik had een slechte start, waardoor ik geen minuut heb gespeeld in het eerste, ook niet in het bekertoernooi,” vervolgt Wesley. “Ik ben inmiddels 31 en dan wil je spelen. Maar die kans is klein. Richard staat al jaren bij Rijnsburg in het doel, speelt prima en is niet blessuregevoelig. Een uitzichtloze situatie dus eigenlijk, al zal ik er staan als het nodig is. Iedere kans om te spelen, pak ik aan.”
“Er zijn nog geen concrete aanbiedingen van andere clubs,” besluit Wesley. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Als er een leuke club voorbijkomt die me een interessante aanbieding doet, sta ik daar voor open, maar de kans dat ik stop is ook aanwezig. Maar ik ben ambitieus. Daarom wil ik het liefst nog een jaartje of wat door.”
Eerdere clubs
Wesley de Ruiter kwam afgelopen zomer over van zaterdaghoofdklasser Sportlust ’46 in Woerden, waar hij een jaar doelman was. De Leidenaar, die in de jeugd van Lugdunum en Noordwijk keepte, speelde van 2007 tot en met 2015 in het betaalde voetbal. In de eredivisie stond hij 22 duels onder de lat bij FC Utrecht en 34 wedstrijden bij Excelsior Rotterdam. Daarna speelde hij in de Jupiler League voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en FC Emmen. In de zomer van 2015 koos Wesley voor zijn maatschappelijke carrière en stapte hij over naar de amateurs.