IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ASWH


Voor Rijnsburgse Boys staat er de komende weken een bijzondere drieluik op het competitieprogramma. Op drie achtereenvolgende zaterdagen brengen drie titelkandidaten een bezoek aan Middelmors: ASWH, IJsselmeervogels en Scheveningen. Drie ploegen dus die net boven de Rijnsburgers op de ranglijst staan, waarbij geldt dat een overwinning perspectief biedt voor geelzwart. Maar feit is dat de uitwedstrijden tegen deze topclubs drie nederlagen opleverden. Tijd dus voor revanche!
Scherpte
Begin oktober was ASWH op sportpark Schildman snel klaar met Rijnsburgse Boys. De Ambachters begonnen scherp, speelden vol overtuiging en kwamen binnen zes minuten op 2-0. Ondanks dat Rijnsburgse Boys probeerde iets aan de achterstand te doen, kwam ASWH nooit in de problemen. In de slotfase viel vervolgens de derde treffer voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Werd het puntenverschil tussen beide ploegen op dat moment vergroot tot negen, momenteel heeft ASWH zeven punten voorsprong op Rijnsburgse Boys, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. In verliespunten is het verschil dus slechts één punt en dat kan zaterdag zomaar worden omgedraaid.

Kampioen
De debutant laat er dit seizoen geen gras over groeien en trekt de opwaartse prestatiecurve van vorig jaar door met een prima klassering op de ranglijst. De voormalige succestrainer Jack van den Berg – in 2001, 2002 en 2005 kampioen van de hoofdklasse en daarnaast in 2005 ook zaterdagkampioen en algeheel amateurkampioen – keerde vorig seizoen terug op het oude nest. Hij wist ASWH via de nacompetitie, ten koste van Noordwijk, naar de derde divisie te loodsen. In de reguliere competitie waren de Ambachters op de derde plaats geëindigd op ruime afstand van kampioen Quick Boys en runner-up Noordwijk.
Succesvol
Trainer Jack van den Berg is tot nu toe succesvol met zijn 4-4-2-formatie. Door constant af te jagen probeert de ploeg een wedstrijd onder controle te krijgen. De balvaste Peter de Lange en de snelle Robbert Olijfveld zorgen voor de doelpunten, tot nu toe 24. Nick Slotboom is de verbindingsspeler op het middenveld en ook Jesper van den Bosch zorgt voor veel gevaar met zijn loopacties. Ook ex-prof Mels van Driel, vorig seizoen speler van het jaar, is van grote waarde. Achterin zet Stanley Husen de lijnen uit en is rechtsback David Almeida een betrouwbare pion.

Statistieken
ASWH is tot nu toe even sterk in de thuis- en uitwedstrijden. Zowel thuis als uit werden zes duels gewonnen, werd op het eigen sportpark en bij de bezochte elf clubs tweemaal gelijk gespeeld en moest zowel thuis, in de eigen kantine, als in de bus, na een uitwedstrijd, drie keer een nederlaag worden verwerkt. Rijnsburgse Boys is dit seizoen in de thuiswedstrijden het meest in haar element. In de tweede en derde divisie zijn Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels de enige clubs die thuis niet hebben verloren.
Periodetitel
De wedstrijd van komende zaterdag is de eerste die meetelt voor de derde periode. En dat terwijl de winnaar van de tweede periode, waarin Rijnsburgse Boys volop meestrijdt en ASWH is uitgeschakeld, nog even op zich laat wachten. Pas over twee maanden, op Tweede Paasdag, wanneer alle vijftien afgelaste wedstrijden uit deze periode zijn ingehaald, zal de winnaar bekend zijn. En ondertussen gaat de strijd om de titel ook gewoon door! Wat een verschil met, wat dat betreft, de saaie tweede divisie…
Clubgegevens ASWH
Opgericht: 1 augustus 1929
Erelijst:
Afdelingskampioen op hoogste amateurniveau in 2001, 2002 en 2005
Zaterdagkampioen in 2005
Algeheel amateurkampioen in 2005
Amateursupercup in 2005 en 2014
Districtsbeker in 2006, 2014 en 2016
Tenue: Shirt: wit
Broek: zwart
Kousen: zwart
Trainer: Jack van den Berg
Clubtopscorer: Peter de Lange: 15 goals
Programma zaterdag 18 februari
Rijnsburgse Boys – ASWH (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – Jong FC Volendam
FC Rijnvogels – Quick Boys
Harkemase Boys – SteDoCo
Huizen – DVS ’33 Ermelo
Jong Almere City FC – IJsselmeervogels
ODIN ’59 – FC Lisse
Scheveningen – ONS Boso Sneek
VVOG – Jong FC Groningen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ASWH is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.