Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Girls MO15-2

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer waren de dames van MO15-2 aan de beurt.
Het verslag is van Lykele van Dam, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Girls MO15-2

Zaterdag 11 februari. De dag begint mooi met een dun laagje sneeuw op de velden! Na een paar weken met de nodige blessures en zieken te maken te hebben beginnen wij vandaag met een bijna compleet team aan de wedstrijd.
Met de nodige instructies vooraf om je goed warm aan te kleden zijn zowel de Rijnsburgse Girls als Voorschoten gebrand om de 3 punten te willen hebben.
De wedstrijd start en al snel zien wij dat de beide teams best aan elkaar gewaagd lijken te zijn…mede door de bemoedigende woorden van de trainer om goed te kijken en rustig een pass te geven worden er mooie combinaties gemaakt.  Een paar keer vanuit achter opbouwen om via het midden of via de zijlijn de voorhoede aan het werk te zetten maar net dat doelpunt niet kunnen maken geeft in ieder geval druk naar voren. Maar dan is er toch dat momentje dat hij wel valt! Iedereen natuurlijk blij en een welverdiende 1-0 stand door goed samen te werken.
Dan begint Voorschoten toch steeds meer druk te zetten bij onze achterhoede en zien zij steeds vaker dat net van dichtbij. Bal naast, op de lat… het begint nu toch wel wat spannender te worden. De keepster moet een paar keer haar lichaam er voor gooien en de laatste centimeters uitstrekken die zij heeft om tegen doelpunten te voorkomen. En dan valt toch de 1-1 heel jammer voor ons maar goed… kan gebeuren… Dan blijkt Voorschoten toch de smaak te pakken te hebben en krijgen ze de stand op 1-2. Niet lang daarna kunnen wij de kleedkamer in voor de rust, even drinken en wat opwarmen.
De scheidsrechter kom al vrij snel naar ons toe dat het besluit is genomen niet verder te voetballen. De sneeuwvlokken blijven vallen en de lijnen steeds minder zichtbaar daarnaast met extra kans op blessures… Hierdoor staat er op voetbal.nl geen officiële einduitslag vermeld maar “GWW bij een eindstand van 1-2” (Gestaakt Wegens Weersomstandigheden).
Wij kijken al uit naar het vervolg van deze wedstrijd bij voorkeur zonder sneeuw maar met een heerlijk zonnetje.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!