secretariaat

RBB O23 wint van Katwijk O23

Dinsdagavond heeft Rijnsburgse Boys O23 de uitwedstrijd tegen Katwijk O23 gewonnen met 2-3.
Op een koud en kil Sportpark De Krom, kwam Rijnsburgse Boys tot tweemaal toe op achterstand, maar trok het evenzo veel keren gelijk. In blessuretijd werd zelfs de winst nog binnengehaald door de ploeg die onder leiding stond van Arie van Dijk en Wim Schaap.
De beginfase van de wedstrijd was absoluut voor de gastheren. Meerdere malen mochten de Katwijkers de schiettent openen, maar richtten zij het vizier te hoog. Uiteindelijk resulteerde dit wel in een 1-0 achterstand voor RBB. Met een pegel van twintig meter afstand in het kruis, werd doelman De Ruiter kansloos gelaten.
Rijnsburgse Boys herpakte zich iets en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd vlak voor rust gemaakt. Martijn Tjon-A-Njoek mocht alleen op de Katwijkse keeper afgaan, maar overtuigde niet in de afronding. Daarbij was Roy van Leeuwen er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schuiven. Een lekker moment vlak voor rust.
Na rust duurde het even voordat Rijnsburgse Boys weer in het spel kwam. Dit werd ook direct afgerekend door weer een Katwijkse voorsprong. Bij de afvallende bal uit een hoekschop, mocht Katwijk vrij inschieten.
Weer hetzelfde beeld van een Rijnsburgse Boys dat zich moest herpakken. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd door een onzorgvuldige laatste bal. Toch was het Cas Knoester die met een afgemeten voorzet Martijn Tjon-A-Njoek in stelling bracht. Deze faalde niet en schoot hard binnen. Met nog een minuut of twintig te spelen stond het weer gelijk.
Het laatste deel van de wedstrijd was vooral spannend, beide ploegen gingen voor de winst. Rijnsburgse Boys was uiteindelijk de meest gelukkige. In blessuretijd wist Mario Heemskerk op aangeven van de sleurende Jorn van Lunteren de winnende treffer te produceren. Met een uiterst koele afronding, was Mario oog in oog met de keeper de slimste en stuurde deze met de winnende treffer het bos en de verkeerde hoek in.
Viermaal gespeeld, viermaal gewonnen. Met een status zonder puntverlies nemen de Rijnsburgers in deze beloften competitie   nu alleen de koppositie in.
Katwijk O23 – Rijnsburgse Boys O23:   2-3    (1-1)