Bram van Egmond

Giovialli Serbony per direct bij Rijnsburgse Boys

Aanvaller Giovialli Serbony stapt met onmiddellijke ingang over van tweededivisionist VVSB naar Rijnsburgse Boys, waar hij een contract voor tweeënhalf seizoen heeft getekend. Bij VVSB, waar Giovialli clubtopscorer was met negen goals, speelde hij ruim vier seizoenen op het hoogste amateurniveau. Een nadere kennismaking met de nieuwe spits van Rijnsburgse Boys.

Bij welke clubs heb je eerder gespeeld?
“Bij VVSB heb ik viereneenhalf seizoen gespeeld. Daarvoor speelde ik een jaar bij Haaglandia en een jaar bij FC Rijnvogels. Ik ben begonnen bij TONEGIDO, waar ik zowel in de jeugd als in het eerste elftal heb gespeeld. Tussendoor heb ik bij de A1 van Laakkwartier gespeeld, omdat de A1 van TONEGIDO op een te laag niveau speelde. Bij TONEGIDO was onder anderen Wim Schaap mijn trainer. Met hem heb ik altijd contact gehouden.”
Hoe ben je bij Rijnsburgse Boys terechtgekomen?
“Een tijdje geleden heb ik een interview gehad met Tweededivisie.org, waarin ik aangaf dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Daarna hoorde ik van Wim Schaap dat Rijnsburgse Boys belangstelling voor mij had, maar omdat er een herenakkoord is tussen de clubs in de Bollenstreek bleef het stil, totdat ik weggestuurd werd bij VVSB. Snel daarna werd ik benaderd door Rijnsburg en trouwens ook door heel veel andere mensen: familie, vrienden, journalisten en andere clubs. Ik ben echt verrast door het grote aantal clubs dat belangstelling voor mij had.”
Wat gaf dan de doorslag om voor Rijnsburgse Boys te kiezen?
“Nadat Rijnsburg contact had opgenomen met mij, heb ik gesproken met Raily Ignacio, mijn neef. Bij hem zit Rijnsburgse Boys nog steeds in zijn hart. Hij is heel enthousiast over Rijnsburg en vertelde mooie verhalen. Toen hij hier nog speelde, kwam ik regelmatig kijken. Rijnsburg is een mooie club. Daar kwam dus bij dat ik een nieuwe uitdaging zocht. Bij VVSB heb ik bijna alles bereikt: bekersuccessen, promotie naar de tweede divisie, alleen een titel niet, maar dat is lastig met clubs als Jong AZ. In de derde divisie valt meer te behalen, bijvoorbeeld een periodetitel. Daar speel je echt om iets. Ik wilde sowieso graag in de Bollenstreek blijven, want in deze streek ademt alles voetbal. Het is dus Rijnsburg geworden, mede doordat ik Wim schaap ken, maar ook diverse spelers, onder anderen Joël Tillema, Jordy Strooker (die ik persoonlijk ken), Wesley Goeman, Marvin Wijks en Richard van Nieuwkoop, met wie ik bij TONEGIDO heb samengespeeld.”
Wat zijn je verwachtingen voor de komende maanden?
“Maandag sta ik voor het eerst op het trainingsveld. Ik heb een week niet getraind, maar ben verder fit en kan wat mij betreft snel mijn debuut maken. Ik heb gezien dat Rijnsburg een aanvallende ploeg heeft, met het meeste aantal goals in de derde divisie. Rijnsburg heeft ook veel tegengoals, maar dat is logisch als je aanvallend speelt. Er is nog van alles mogelijk. Rijnsburg staat hoog in de tweede periode en er komt nog een derde periode aan. Kampioen worden is misschien moeilijk, want FC Lisse heeft een grote voorsprong, maar ik zie veel perspectief. Ik heb met de trainer gesproken. Die wil met veel druk naar voren spelen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen als balvaste centrumspits.”