Bram van Egmond

Dag 4 trainingskamp in Torremolinos (door Hidde Prijs)

Net als de rest van het trainingskamp staat er ook vandaag een hoop op de planning. De dag begon met een ontbijt om 08:30, wat betekende dat de wekker om 08:00 uur ging. Om 11:00 uur stonden we met de hele groep op het trainingsveld. Op een ander trainingsveld dan de eerste training, met een vele malen betere grasmat. Het was tevens het veld waar Rachid el Yaakoubi een jaar geleden zijn sleutelbeen brak. De capriolen tijdens het voetvolley bleken in de wedstrijd van Kon HFC tegen Katwijk minder effectief. En een omhaal maken is natuurlijk ook niet verstandig.

Beide trainingscomplexen zijn niet ver bij het hotel vandaan. Een klein stukje met de bus, waarbij Jeffrey Jongeneelen telkens zijn moppentrommel open trok. Om het hoge niveau van Jeffrey zijn grappen aan te geven, even een voorbeeldje:
Het is geel en zit op een hek?
Antwoord: Verf
Voor de training was besloten om het middagprogramma eruit te halen. Het voetvolley-toernooi werd eruit gehaald, waardoor de spelers nu een hele middag vrij waren. De 1 ging even de stad in, de ander bracht een bezoek aan de SPA van het hotel. Wat dat betreft is het hotel heerlijk. Een bubbelbad, binnen- en buitenbad, sauna’s, alles is aanwezig.

Wat voetbalhumor mag uiteraard niet ontbreken tijdens een trainingskamp. Dit hebben Joost Leonard en Masies Artien geweten. Beiden hebben tijdens de vrije middag een nat pak gehaald. Het is ook niet handig om dichtbij de zwembadrand je ogen dicht te doen. Zeker niet als je in het team zit met spelers als Rachid El Yaakoubi, Wesley Goeman en Jeffrey Jongeneelen.
Na een ontspannen middag aan het zwembad of in de SPA, zijn we met het team gaan eten bij Cristal. Een restaurant aan de boulevard met voor ieder wat wils. Resham kon zijn stukje zalm echter wat minder waarderen. Gevolg van een avondje boven de wc.

In de bar van het hotel hebben we nog een drankje gedronken. En vervolgens zijn we ons bed in gedoken. Morgen (dinsdag) staat er nog een laatste training op het programma. Dinsdag staat meestal in het teken van een ‘conditionele prikkel’, vandaar dat een aantal uurtjes slaap geen kwaad kan. Daarnaast is de week van de eerste competitiewedstrijd na de winterstop begonnen. Zaterdag staat Huizen op het programma en een goed begin van 2017 is het halve werk!