Bram van Egmond

Trainingskamp dag 3 Torremolinos

Het was deze ochtend erg rustig in de gangen van hotel Amarague. Steeds meer spelers en stafleden kwamen binnen gewandeld op zoek naar de juiste kamer. Het ontbijt was met twee uur verlaat, alle spelers waren op tijd en er werd energie getankt voor de lange en drukke zondag. Vandaag stond voetgolfen in Marbella op het programma.
Bij aankomst van bij FootGolf Marbella zagen de Rijnsburgse Boys de spelers van Duitse eerstedivisionist FSV Mainz 05 schitteren over de golfbaan. De spelers en staf werden verplaatst naar een andere locatie wat helaas niet zo mooi was als de vorige. De reden? Borussia Dortmund, die de dag daarvoor makkelijk van PSV wisten te winnen, kwam langs. Spelers als Marco Reus en matchwinnaar van de laatste WK finale Mario Götze kwamen even langs. Gelukkig voor de Rijnsburgse supporters hebben de scouts van beide Duitse clubs de spelers van Rijnsburg niet in actie gezien, anders was de selectie een stuk minder groot geweest ;).
IMG_2524
Met de gedachte van de 5-1 overwinning die gisteren op vv Noordwijk werd behaald stapten de spelers en stafleden, na de één uur durende busrit van Torremolinos naar Marbella, weer in de bus, nu naar de nieuwe locatie.
Eenmaal aangekomen volgde er een korte uitleg en de spelers werden al snel in twee groepen verdeeld. Het voetgolf kon dan eindelijk na een kleine vertraging beginnen. Bestuursleden en sponsoren werden over de groepjes verdeeld. De bestuursleden en sponsoren deden bij de 9 holes niet veel onder voor de spelers van Rijnsburgse Boys, het maken van een Par was dan ook geen geluk meer. Met uiteindelijk een terechte winnaar: keeper Richard van Nieuwkoop.
IMG_2523
Na het voetgolfen ging de hele groep naar de fantastische haven van Marbella. Daar kon de groep een wandeling maken of ergens wat drinken. Wat het meest opviel was dat veel spelers jaloers werden om daar te lopen en dat veel spelers zeiden dat ze wat harder gingen werken, want wat namelijk helemaal geen uitzondering was, was dat er heleboel boten lagen van een gemiddelde waarde van een tiental miljoen en wat daar als een “gemiddelde” auto wordt beschouwd, zouden we in Nederland jaloers op zijn. Nadat de selectie hun ogen uit gekeken had ging de busreis weer terug naar het hotel in Torremolinos.
Aan het eind van de avond startte de quiz, georganiseerd door Cees Driebergen en de voorzitter. Wesley Goeman en Sven Verlaan wonnen uiteindelijk de prijs: een (sport)boek naar keuze.
Hier een paar weetjes: Wist u dat de eerste competitie wedstrijd ooit van Rijnsburgse Boys tegen Quick Boys was en dat de huidige locatie van de club al de 5de  accommodatie is?
Na de quiz gingen de spelers al snel richting hun kamer, voorbereiden voor de laatste twee dagen waar nog hard zal worden getraind.
Vanaf maandag zal de focus worden gelegd op de wedstrijd tegen Huizen. Met volop kansen in de tweede periode gaan wij met vertrouwen de goede reeks voor de winterstop een goed gevolg geven. Een ticket naar het derde niveau van Nederland, 2de divisie!
Geschreven door Max Hudepohl en Tjoek