Bram van Egmond

Jeroen Hessing keert terug bij Rijnsburgse Boys

3. Jeroen Hessing
Jeroen Hessing komt terug op zijn beslissing om te stoppen met voetballen en sluit met onmiddellijke ingang weer aan bij de selectie van Rijnsburgse Boys. Eind september besloot hij een punt achter zijn loopbaan te zetten, nadat hij vanwege een schorsing van acht wedstrijden langere tijd aan de kant had gestaan. De schorsing was het gevolg van een rode kaart in de slotwedstrijd van vorig seizoen tegen GVVV.  
Snel fit worden
De komende weken traint Jeroen Hessing individueel op dinsdag en donderdag op sportpark Middelmors. Daarnaast gaat hij drie keer per week aan de slag met een personal trainer in zijn woonplaats Almere. “Ik wil zo snel mogelijk weer fit worden,” meldt Jeroen Hessing. “In principe wil ik zo snel mogelijk aansluiten bij de groep en weer wedstrijden gaan spelen, want we zijn al op de helft van de competitie.”
Gesprek
Ongeveer anderhalve week geleden werd de oud-aanvoerder benaderd door een andere club. Na een telefoontje met voorzitter Ad Hendriksen kwam alles in een stroomversnelling. Dinsdag 6 december had hij een gesprek met trainer Pieter Mulders, bestuurslid Gerrit Paauw en technisch directeur Dennis-Jan Mieras. Jeroen: “We waren er snel uit. Het was een open gesprek. Iedereen wilde graag, ook omdat het seizoen tot nu toe niet vlekkeloos verloopt, dus dan is het allemaal niet zo moeilijk.”
Blij
Jeroen, afsluitend: “Ik ben blij met deze beslissing. Ik heb de prestaties op afstand gevolgd de afgelopen maanden. Er zitten rare uitslagen tussen en dat is zonde. Kampioen worden zou een stunt zijn, maar volgens mij zit er meer in als ik naar de stand kijk. Er ligt een leuke uitdaging. Misschien kan ik een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal tegendoelpunten. Ik heb er weer zin in.”