gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels

rijnvogels
FC Rijnvogels is voor Rijnsburgse Boys in de competitie een nieuwe tegenstander, maar voor veel Rijnsburgers een bekende club. Eén van de twee fusievoorgangers, KRV, werd zelfs al in 1933 opgericht en is dus bijna even oud als onze eigen vereniging. Jarenlang was KRV, samen met buurclub MVKV, het kleine broertje in de buurgemeente. Maar er is het laatste decennium veel veranderd.
Loeiende sirene
Als kleine jongen heb ik veel tijd doorgebracht bij het gezellige KRV op De Kooltuin. Mijn vader was als echte Rijnsburger om voor mij onbekende redenen gaan voetballen bij KRV. En ik mocht op zaterdag altijd mee. Eerst met vriendjes spelen, daarna mocht ik de waterzak dragen en uiteindelijk was ik gepromoveerd tot vlagger. Maar ik mocht alleen voor uitballen vlaggen, buitenspel was voor een ventje van negen nog wat teveel gevraagd. Voor lege flesjes kreeg je statiegeld en als je een bal uit de sloot haalde, weleens een patatje. Wat vooral spannend was, waren de blessuregevallen. Bij een gebroken been, een hoofdwond en een op mij zwaar indruk makend hartinfarct kwam de ambulance van het veldhospitaal van het marinevliegkamp met loeiende sirene aanstuiven.
In 2004 fuseerden KRV en het voor mij onbekendere MVKV tot FC Rijnvogels. Onder een ambitieus bestuur werd de weg naar de top van het zaterdagvoetbal ingezet. Doordat Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys op een hoger niveau voetbalden, bedacht FC Rijnvogels een slimme strategie. Veel dorpsjongens die het bij de grote drie nét niet haalden (boze tongen beweerden dat jongens van buiten méér kans kregen dan de eigen jeugd) kwamen op De Kooltuin in een warm bad en vonden een gezellige en ambitieuze vereniging. En zo kroop FC Rijnvogels in de richting van eerst Quick Boys en nu ook Rijnsburgse Boys.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Dorpsjongens
Maar voor die eer wordt een prijs betaald. Ook FC Rijnvogels kan steeds minder uit de voeten met dorpsjongens. Het voetbal in de gemeente Katwijk is een spel van ambitieuze besturen en sponsorgroepen, die met geld en spelers van buiten de top willen halen en behouden. De supporters juichen voor de clubkleuren, (bijna) niet voor dorpsjongens.Vandaag staan er een enkele Rijnsburgse Boy en een paar echte Rijnvogels op het veld. En toch kijken we reikhalzend uit naar weer een dorpsderby.
Oh ja, met mijn vader is het toch nog goed gekomen. Uiteindelijk is hij overgestapt naar geelzwart en heeft hij nog jaren bij Willem Zwaan in het doel gestaan. Dat is het eerste happy-end, nu nog drie punten thuishouden.
Clubgegevens FC Rijnvogels
Opgericht: 29 mei 2004
Complex:Sportpark De Kooltuin
Tenue: Shirt: rood
Broek: wit
Kousen: zwart
Hoofdsponsor: TRS Transportkoeling
Wapenfeiten:
2014: kampioen eerste klasse en promotie naar de hoofdklasse 2016: promotie naar de derde divisie
Onderlinge competitieduels:
Geen
Clubtopscorer: Arno Dijkstra: 10 goals
Trainer: Hein van Heek
Programma zaterdag 3 december 2016
Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels (aanvang: 14.00 uur)
Overige wedstrijden:
ASWH – Scheveningen
DVS ’33 Ermelo – FC Lisse
Harkemase Boys – Capelle
Jong FC Groningen – ONS Boso Sneek
Jong FC Volendam – IJsselmeervogels
ODIN ’59 – VVOG
Quick Boys – Huizen
SteDoCo – Jong Almere City FC
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.