Team van de week: Rijnsburgse Boys 6.5

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was Rijnsburgse Boys 6.5 aan de beurt, zij speelden een wedstrijd tegen Noordwijk.
Het verslag is van René Vletter, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Zaterdag 22-10-2016 RBB 6.5 tegen Noordwijk 8 2e ronde van de beker.

Vooraf moet over deze wedstrijd het een en ander vermeld worden. Want nadat de loting bekend was geworden, heeft onze scout Karly D. het een en ander aan werk verricht. Noordwijk 8 had in de competitie het een en ander verloren en zelfs tegen een tegenstander Katwijk (7-1) waarvan wij in de beker met 4-3 hadden gewonnen. Dus was het enige devies dat wij zouden winnen en een ronde verder zouden gaan.
Echter toen dat op onze site www.rbb6.nl bekend werd, kregen we een mail van een toch wel bezorgde supporter. Ze vonden namelijk onze site erg keun, en de namen in dit sterrenensemble waren niet mis. Maar de resultaten uit het verleden waren erg geflatteerd. Ze waren namelijk een aantal wedstrijden niet compleet geweest en de laatste wedstrijden die ze wel compleet waren wonnen ze met gemak. Kortom ze hadden er erg veel zin in en hoopten op een leuke wedstrijd!! Wij ook 😉
Nadat onze webmaster dit op de app had vermeld bleef het vrij rustig op de app. Dit betekent dus dat Rijnsburgse Boys 6.5 niet echt warm of koud wordt van dit soort reacties. Waarschijnlijk wilde deze persoon Noordwijk 8 in een underdog positie brengen. Zoals u later zult lezen, is dit niet gelukt.
De voorbereiding
Vorig jaar heeft Rijnsburgse Boys 6 moeite gehad een volwaardig elftal op te been te brengen, mede doordat er na 4 weken al 8 langdurig geblesseerden waren. Het was vanaf maandag al bellen of er mensen mee wilden  doen. Dit was vaak een probleem maar dit seizoen heeft Rijnsburgse Boys 6.5 zich ‘redelijk’ weten te versterken. Vanuit een aantal andere senioren elftallen zijn vele spelers bij dit team gekomen. Gelukkig hadden we deze wedstrijd 18 man. Ja inderdaad 18 man! Dat betekend dus de tweede helft 7 nieuwe spelers in het veld.
De wedstrijd
Rijnsburgse Boys 6.5 was tot vorig jaar overigens Rijnsburgse Boys 6, maar omdat er een aantal senioren elftallen waren uitgevallen, dit jaar Rijnsburgse Boys 5 (en dus de aanpassing naar 6.5 wegens ‘de naam’ die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd). Wij begonnen in de volgende opstelling: Arjan van Iterson op de doel. Normaal staat hier eerste doelman Danny van Delft, maar die was verhinderd. De verdediging bestond van rechts naar links uit Ad Le Pays Bas, Mark van Noort, Wilco de Winter en Mark Beekhuis. Het middenveld bestond uit. Nick van Dijk, Niels van Egmond en Björn van Iterson. De voorhoede bestond uit Polley, Patrick van der Vijver en Joost Petri.
De wedstrijd begon zoals Rijnsburgse Boys 6.5 vaak begint, met veel balbezit en de bal lekker rond laten gaan. Dit resulteerde in een licht veldoverwicht. Noordwijk was een ploeg met zeer veel jonge spelers, die probeerden om snel druk te zetten. Ze konden het een minuut of 10 volhouden maar toen was het Patrick van der Vijver die met een zeer goede steekbal Joost Petri alleen voor de keeper zette en die faalde niet: 1-0.
Noordwijk kreeg niet veel later na een snelle uitbraak een mogelijkheid om de score op gelijke hoogte te brengen, echter de keeper was alert, kwam snel zijn doel uit en schoot het leer ver weg. De eerste en enige kans van de eerste helft voor Noordwijk was hiermee gelijk verdwenen.
Na een kwartier spelen was het weer Joost die scoorde. Na een goede corner van Björn van Iterson (die overigens nog teveel alcohol in zijn bloed had zitten, maar wel een prima eerste helft speelde) stond Joost helemaal vrij bij de tweede paal en kon zo vrij gemakkelijk de 2-0 aantekenen. De spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden en de bal ging lekker rond, na een minuut of 20 waren de eerste driehoekjes een feit. Noordwijk werd van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd.
1 minuut voor rust was het weer Joost die alleen op de keeper afliep, echter die kwam goed uit zijn doel en in een 1 tegen 1 situatie raakte Joost zwaar geblesseerd. Enkel uit de kom!!!! Rif kwam nog in het veld maar de scheids floot voor de rust.
De tweede helft dus zoals gezegd maar liefst 7 nieuwe spelers. De opstelling in de tweede helft was als volgt. Arjan van Iterson nog steeds op de goal, René Vletter, Mark van Noort, de muur van de Kuip Eelco Kuivenhoven en Cees Heemskerk vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Niels van Egmond, Danny van der Vijver en Nico van den Eijkel. Voorin speelden Polley, Rifi en Ben van der Mey. Het is best lekker als je genoeg spelers hebt maar soms is het lastig om in de tweede helft met 7 nieuwe spelers te beginnen. Als Noordwijk er nog met de winst vandoor wilde gaan, moesten ze de tweede helft anders beginnen dan de eerste helft. Dat gebeurde ook, want de eerste 10 minuten waren van Rijnsburgse Boys 6.5 heel slordig. Dom balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Noordwijk de 2-1 kon aantekenen. Noordwijk ging er ineens in geloven en wellicht konden ze stunten op Middelmors.
Helaas voor hun was dit ijdele hoop. Het was namelijk Rifi die na goed doorjagen op hun laatste man de 3-1 op het scorebord zette. Het verzet van Noordwijk was hiermee gelijk gebroken. Rijnsburgse Boys 6.5 speelde weer het vertrouwde spelletje; de bal ging rond en Noordwijk liep er achteraan. Na een mooie aanval was het Polley die de bal uit de lucht nog op de paal schoot. Deze aanval verdiende een beter lot. Na een snelle uitbal van Eelco op Ben van der Mey was het Danny van der Vijver die de 4-1 op het scorebord zette. Rijnsburgse Boys 6.5 wilde meer en er volgden nog een aantal mooie aanvallen maar doelpunten vielen er niet meer. Dus weer een ronde verder en de dubbel is nog steeds mogelijk. In de competitie zijn wij namelijk ook nog steeds ongeslagen!
Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in kleedkamer 8, maar na een aantal vaatjes bier besloten we toch maar even in de kantine te gaan kijken. Daar waren zelfs nog een aantal spelers en leden van de technische staf van Noordwijk aanwezig, om gezellig een biertje de drinken. Helaas was de keuken gesloten (?!?!) en kon er niks meer gegeten worden. Maar gelukkig is er altijd nog de plaatselijke pizzeria die zijn keuken juist eerder open gooide. Want ja, als je maar genoeg besteld is alles mogelijk. Na een half uur kwam de baas zelf een stuk of 9 pizza’s, 8 pittabroodjes en een vracht saus brengen en nadat alles op was ging iedereen huiswaarts.
Joost sterkte met het herstel en hopelijk valt het mee; je was net lekker in vorm. 😉 Aanstaande zaterdag weer competitie en dan spelen de mannen van Rijnsburgse Boys 6.5 thuis om 11:45uur tegen SEV 5.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!