Bram van Egmond

Rachid el Yaakoubi tot einde seizoen uitgeschakeld

7. Rachid el Yaakoubi
Linkerspits Rachid el Yaakoubi heeft in de wedstrijd tegen FC Lisse, op 17 september, de kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Dat blijkt uit een mri-scan die donderdag is gemaakt. Hem wacht binnen afzienbare tijd een knieoperatie. Daarna volgt een revalidatieperiode, die naar verwachting negen maanden duurt. Daarmee is het seizoen voor Rachid nu al ten einde.
Mri-scan
Rachid liep de blessure op na een duel met een speler van FC Lisse, die op zijn knie viel. Per brancard verliet Rachid het veld. Fysiotherapeut Henk Jan den Haan: “Het leek in eerste instantie mee te vallen. Een scheurtje in de voorste knieband was de eerste diagnose. De sportarts bevestigde dat, maar liet voor de zekerheid een mri-scan maken. Daar kwam dit slechte nieuws uit, dat vooral voor Rachid zelf heel sneu is.”
Aan de kant
Het is niet de eerste keer dat Rachid langere tijd is uitgeschakeld. Vorig jaar bij Koninklijke HFC brak hij in de winterstop zijn sleutelbeen. En eerder in zijn loopbaan scheurde de voetballer de kruisbanden in zijn andere knie. Ook toen stond hij lange tijd aan de kant. Rachid el Yaakoubi was tot afgelopen zaterdag basisspeler. Hij scoorde eenmaal, thuis tegen ONS Boso Sneek. Vooral tegen Huizen maakte de van Koninklijke HFC overgekomen speler indruk met een prachtige soloactie en een beslissende voorzet waaruit de 1-0 viel.
Hidde Prijs
Behalve Rachid el Yaakoubi is ook centrale verdediger Hidde Prijs geblesseerd. Hij heeft tijdens de training afgelopen maandag een scheurtje in zijn hamstrings opgelopen. Hidde is naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld. Beide spelers speelden niet in de KNVB-bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Almere City FC. Hun vervangers in die wedstrijd waren Max Hudepohl en Sven Verlaan.