Bram van Egmond

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Almere City FC

almerecity
Vorig seizoen was een bijzondere editie van het KNVB-bekertoernooi. Regiogenoot VVSB behaalde de halve finale. De Noordwijkerhouters schreven geschiedenis en zijn een fraaie ervaring rijker. Waren de paarsgelen een uitzondering? Misschien wel, maar wie weet gaat het dit seizoen Rijnsburgse Boys wel lukken om ver te komen in het toernooi
Toegegeven, dan moet je ook een beetje geluk hebben. VVSB kende een vrij gunstige loting. Eerst versloegen de paarsgelen de Uien, daarna kwamen ze tegenover FC Emmen, Capelle en FC Den Bosch te staan. Natuurlijk, dan moet je het nog wel doen, maar het waren niet de moeilijkste tegenstanders.
Tegenstander
Rijnsburg loopt in de eerste ronde eerstedivisionist Almere City FC tegen het lijf. Een kansloze missie? Dat zal het ongetwijfeld niet gaan worden. De ploeg uit Flevoland heeft zeven wedstrijden in de Jupiler League achter de rug en daaruit werden slechts zeven punten vergaard. Vier duels gingen verloren, twee werden winnend afgesloten en de andere eindigde gelijk. Kort gezegd: het is geen start waar ze nog lang over zullen napraten in Almere.
Coach bij Almere City is Jack de Gier. De oud-prof speelde van 1988 tot 2013 in het betaalde voetbal bij onder andere SC Cambuur, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Twente. Bij die laatste ploeg sloot hij zijn carrière als prof af, waarna hij eerst voornamelijk assistent-trainer bij verschillende clubs werd.
almere-rbb2
Nieuw elan
Bij Rijnsburg is er dit seizoen veel veranderd. Coach Pieter Mulders (uit Almere) is de nieuwe leidsman bij de Uien en heeft de nodige wijzingen doorgevoerd. Inmiddels zullen de vaste supporters de meeste nieuwelingen wel kennen, maar toch was het even wennen. En die nieuwe spelers hebben al aardige dingen laten zien. Na een zeer goede seizoenstart draait het op dit moment iets wisselvalliger. Het beloftenteam van de tegenstander van vandaag werd met 1-2 verslagen. Daarna werd Huizen met 4-2 een kopje kleiner gemaakt.
Misschien een start waar niemand van had durven dromen. Je moet toch altijd maar afwachten hoe het allemaal gaat uitpakken. Een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers, maar op dit moment mag er niemand klagen. Ondanks de wat wisselende resultaten de afgelopen weken, wordt er toch wel leuk voetbal op de mat gelegd.
Gebrand zijn op een overwinning
Hoe dan ook: beide ploegen zullen vandaag gebrand zijn op een overwinning. Hoe verder je komt in het toernooi, hoe leuker de potjes vaak worden. Daarnaast levert het natuurlijk leuke centjes op.
Clubgegevens Almere City FC
Sportpark Yanmar Stadion (kunstgras)
Competitieweg 20
1318 EA  Almere
Website: www.almerecity.nl
Trainer: Jack de Gier
Shirt: rood
Broek: rood
Kousen: wit
rbb-almere-fb
Overige wedstrijden
Capelle-FC Groningen (17.00)
FC Rijnvogels-SC Cambuur (17.00)
Scheveningen-FC Emmen (17.00)
NAC Breda-VVV Venlo (18.30, Fox Sports)
IJsselmeervogels-Achilles’29 (20.00)
BVV Barendrecht-Excelsior Rotterdam (20.00)
Kozakken Boys-Helmond Sport (20.00)
JVC Cuijk-Telstar (20.00)
HHC Hardenberg-CVV Jodan Boys (20.00)
FC Den Bosch-FC Eindhoven (20.00)
FC Volendam-MVV Maastricht (20.00)
SC Heerenveen-de Graafschap (20.45, Fox Sports)
Woensdag 21 september
VV Dongen-Go Ahead Eagles (17.00)
PSV-Roda JC (18.30, Fox Sports)
SV Spakenburg-Fortuna Sittard (20.00)
DVS’33 Ermelo-PEC Zwolle (20.00)
Koninklijke HFC-OJC Rosmalen (20.00)
Excelsior Maassluis-Heracles Almelo (20.00)
Katwijk-Harkemase Boys (20.00)
UNA-Huizen (20.00)
Achilles Veen-VVSB (20.00)
FC Lienden-AZ (20.00)
De Treffers-ASWH (20.00)
NEC-ADO Den Haag (20.00)
Sparta Rotterdam-FC Dordrecht (20.00)
Ajax-Willem II (20.45, Fox Sports)
Donderdag 22 september
FC Twente-FC Utrecht (18.30, Fox Sports)
ASV De Dijk-Vitesse Arnhem (20.00)
HSC’21-TEC (20.00)
Feyenoord-FC Oss (20.45, Fox Sports + loting)