Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys MO13-1

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze week was de MO13-1 aan de beurt.
Henk Hogewoning schreef het verslag, gevolgd door de fotoserie van Jan.
Rijnsburgse Boys MO13-1 (voorheen de meisjes-D-junioren) speelt al vanaf de vroegste leeftijdscategorie in vrijwel dezelfde samenstelling. Ook de twee leidsters, Laura van der Meij en Annemarie van Egmond, zijn er vanaf het eerste begin bij. De trainers van tegenwoordig zijn Marcel van der Meij en Jan van Egmond, die de meiden al heel wat kneepjes van het voetbalvak hebben bijgebracht.
Mijlpalen
In de afgelopen jaren zijn er mooie successen geboekt, onder andere een titel bij de F-pupillen en het behalen van de KNVB-bekerfinale (in Den Briel) die helaas verloren ging. Vanwege de goede prestaties ging het team vervroegd over naar de D-pupillen. Spelen op het grote veld is dus al meer dan twee jaar een vanzelfsprekendheid. Andere mijlpalen in voorgaande jaren waren gasttrainingen van hoofdtrainer Niek Oosterlee en spits Raily Ignacio, leuke evenementen die door voetbalouders op de jaarlijkse paasveiling waren gekocht en die door de meiden erg op prijs werden gesteld.
2016-08-27 RBB O13-1 (2)
Derby tegen Quick Boys
Voor deze meiden onder de 13 jaar, sinds april 2015 herkenbaar aan het logo van KiKa op de shirts, begon op zaterdag 27 augustus het nieuwe voetbalseizoen meteen met een kraker, namelijk een bekerwedstrijd én derby tegen de leeftijdsgenoten van Quick Boys. En dat werd een échte derby. Voor de rust liet geelzwart het beste voetbal zien. Er werd leuk gecombineerd, knap verdedigd en gescoord. Via Romy van den Hoek en Marylène Hogewoning liep Rijnsburg uit naar een terechte 2-0 voorsprong bij rust.
Maar na de pauze was het voetballend allemaal wat minder. Gaandeweg de tweede helft liet ook de verdediging steeds meer steken vallen, waardoor Quick Boys terug kon komen tot 2-2. Sita van der Meij, vanaf dit seizoen voor het eerst ook keepster, had het tij nog kunnen keren maar een terecht toegekende strafschop wegens hands werd door de Katwijkse doelvrouw knap gekeerd.
Traantje
De gemiste penalty bleek de opmaat voor nog meer leed. In de slotfase van de tweede helft liepen de blauwwitten uit naar 2-3 en 2-4, wat ook de einduitslag werd. Na afloop werd hier en daar een traantje weggepinkt, maar er is niets aan de hand, met nog een hele serie bekerwedstrijden te gaan tegen Katwijk, FC Rijnvogels, Oegstgeest, Voorschoten ’97, Graaf Willem II-VAC en WVC. De enthousiaste meiden van de MO13-1 gaan ongetwijfeld nog veel punten halen.

Invalid Displayed Gallery