IJsbrand van Tilburg

Kozakken Boys ook in oefenduel te sterk

In vier seizoenen Topklasse leed Rijnsburgse Boys driemaal een nederlaag in het uitduel tegen Kozakken Boys. Ook in de vierde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen bleken de Werkendammers, over de gehele wedstrijd bezien, te sterk voor de ploeg van Pieter Mulders: 2-0.
Wissels
De trainer had, na de indrukwekkende 1-5 overwinning op Hercules van afgelopen dinsdagavond, besloten om in Werkendam acht wissels uit dat hoogstaande duel, tezamen met Richard van Nieuwkoop, Sven Verlaan en Martijn Tjon-A-Njoek, met dezelfde opdracht het veld in te sturen. Maar dat pakte dus totaal anders uit. Rijnsburgse Boys leek maar niet in haar spel te komen en leed veel te veel balverlies. Het gretige Kozakken Boys, dat haar eerste oefenduel speelde, was aanvallend erg sterk deze middag. Na tien minuten opende de op links vrijstaande Mahmut Sӧnmez de score met een voorzet annex schot, waar Richard van Nieuwkoop zich wel lelijk op verkeek: 1-0. In de achttiende minuut reageerde Kozakken Boys alert toen Niek Ossevoort, tijdens een balaanname, uitgleed op de besproeide grasmat. De weg lag open om de score te verdubbelen en dat deed uiteindelijk Gwaeron Stout met een heerlijke volley: 2-0. Het is dat de scherpte aan de kant van Werkendammers nog niet optimaal was, anders was een 4-0 of 5-0 ruststand helemaal niet raar geweest.
Kantelmoment
In de tweede helft trad Kozakken Boys aan met tien nieuwe spelers. Alleen keeper Nils den Hartog, dit seizoen op huurbasis overgekomen van RKC Waalwijk, was teruggekeerd in het veld. Rijnsburgse Boys startte wel met dezelfde basiself. Ook tegen het ‘nieuwe’ Kozakken Boys bleek Rijnsburgse Boys veel moeite te hebben. Het is dat Richard van Nieuwkoop alert reageerde anders had Ahmad Mendes Moreira voor de 3-0 gezorgd. Pas in de 55e minuut loste Rijnsburgse Boys, in de persoon van Martijn Tjon-A-Njoek, haar eerste schot op doel. Kantelmoment in de wedstrijd bleek uiteindelijk minuut zestig. Pieter Mulders wisselde zes spelers, vijf minuten later gevolgd door speler nummer zeven. Er kwam meer voetbal in de ploeg, werd dreigender via mooie combinaties en kreeg diverse corners te nemen. Echter, voor het eerst in de oefencampagne kon de ploeg niet tot scoren komen.
Wedstrijdfit
Hoewel Kozakken Boys veel minder te vertellen had in de tweede helft, was de tweededivisionist toch nog tweemaal dichtbij een treffer. Ahmad Mendes Moreira raakte de paal en een gevaarlijk schot van Wesley Pollemans spatte uiteen op de vuisten van Richard van Nieuwkoop. Raily Ignacio, die gedeeltelijk meedeed met de warming-up, was nog niet wedstrijdfit en kon zijn debuut daardoor niet maken tegen zijn oude ploeg.
Dinsdag gaat de oefencampagne verder met een thuiswedstrijd tegen Hoofdklasser Ter Leede, aanvang 19.30 uur.
Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys: 2-0 (2-0)
10. 1-0 Mahmut Sӧnmez
18. 2-0 Gwaeron Stout