Eerste oefenwinst en meteen een overtuigende

In de derde oefenwedstrijd, dinsdagavond in Utrecht tegen USV Hercules (met ex-Rijnsburger Jeffrey Vlug), werd voor het eerst goed duidelijk welke speelwijze trainer Pieter Mulders voor ogen heeft: aanvallend voetbal met veel druk naar voren en bij balverlies met z’n allen proberen de bal zo snel mogelijk te heroveren.

IMG_4761

Foto Hans Heemskerk

Snelle voorsprong
Hercules, ook derdedivisionist maar dan op zondag, had het er moeilijk mee en stond al binnen tien minuten op een 0-2 achterstand, dankzij goals van centrumspits Martijn Tjon-A-Njoek en middenvelder Jorn van Lunteren. Aan beide doelpunten gingen beslissende acties vooraf van Wesley Goeman en Jeffrey Jongeneelen. Een moment van verslapping achterin leidde na een half uur tot de aansluitingstreffer, maar verder liet het vernieuwde Rijnsburgse Boys het niet komen.
IMG_4697 - kopie

Niet verslappen
Na rust haalde Tjon-A-Njoek binnen een kwartier de trekker over: 1-3. Dit maal tekende El Yaakoubi voor de beslissende treffer. Na de 1-3 wisselde de fanatiek coachende Mulders veelvuldig, maar het spel bleef fris en frivool. Via Marc Magan (prachtige volley na een voorzet van Ossevoort) en Max Hudepohl liep Rijnsburg uit naar 1-5. Doelman Van Nieuwkoop hoefde na rust geen enkele keer handelend op te treden.
Zaterdag gaat de oefencampagne verder met een wedstrijd tegen tweededivisionist Kozakken Boys in Werkendam, aanvang 15.00 uur.