Bram van Egmond

Tegenstanders in derde divisie zijn bekend

Zaterdag zijn de laatste promotie/degradatiewedstrijden gespeeld om een plek in de nieuw te vormen derde divisie (voorheen topklasse). Dit betekent dat nu alle zeventien tegenstanders van Rijnsburgse Boys in seizoen 2016-2017 bekend zijn.
Veel derby’s
Opvallend is het grote aantal streekderby’s. Met de promotie van Quick Boys, FC Rijnvogels en het lijfsbehoud van FC Lisse staan er voor geelzwart volgend seizoen zes derby’s op het programma, die naar verwachting veel toeschouwers zullen trekken. Vooral de penningmeesters van de regioclubs zullen hier blij mee zijn.
Andere bekende tegenstanders
Andere bekende tegenstanders in 2016-2017 zijn IJsselmeervogels, Scheveningen en Capelle. Ook de promovendi Harkemase Boys, Huizen, VVOG en ASWH zijn van oudsher gerenommeerde amateurclubs. Gloednieuw zijn de tweede elftallen van de betaaldvoetbalclubs Almere City FC, FC Groningen en FC Volendam. ONS Boso Sneek, SteDoCo en DVS ’33 Ermelo tenslotte kennen we van vorig seizoen.
34 competitieduels
Rijnsburgse Boys speelt in het nieuwe seizoen 34 wedstrijden, reden waarom de competitie al op zaterdag 13 augustus begint, de dag van het bloemencorso. De eerste training is op zaterdag 2 juli. Een week later, op 9 juli, speelt Rijnsburg zijn eerste oefenduel, thuis tegen eredivisionist Feyenoord. De oefencampagne wordt op 6 augustus afgesloten met een thuiswedstrijd tegen OFC uit Oostzaan, dat via de nacompetitie is gepromoveerd naar de derde divisie zondag.
Indeling derde divisie zaterdag
ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht)
Capelle (Capelle aan den IJssel)
DVS ’33 Ermelo
Harkemase Boys (Harkema)
Huizen
IJsselmeervogels (Bunschoten-Spakenburg)
Jong Almere City FC
Jong FC Groningen
Jong FC Volendam
FC Lisse
ODIN ’59 (Heemskerk)
ONS Boso Sneek
Quick Boys (Katwijk)
Rijnsburgse Boys
FC Rijnvogels (Katwijk)
Scheveningen
SteDoCo (Hoornaar)
VVOG (Harderwijk)