Afgelopen zaterdag was het zover. De D1 en de MC1 mochten aantreden in de bekerfinale. Beide teams moesten deze spelen op het terrein van Foreholte en ze speelden naast elkaar om dezelfde begintijd. Om kwart voor 9 stond er een grote bus klaar om beide teams met staf, sponsoren en ouders te vervoeren naar Foreholte. Daar aangekomen ging alle focus gelijk op de wedstrijden. Ondertussen werden beide velden helemaal in het zwart-geel omgebouwd en liep het vol met supporters van beide teams. Kaay de Kraai was ook aanwezig om de teams aan te moedigen.
De D1 moest aantreden tegen Poortugaal D1, een team wat overtuigend kampioen geworden was in de eerste klasse. De D1 begon erg sterk aan de wedstrijd en zat gelijk fel bovenop de tegenstander wat resulteerde in een 1-0 voorsprong in de rust. In de eerste helft werd het spel al wat zenuwachtiger en kon Poortugaal ook wat meer in het spel komen, wat na de rust nog een tijdje door bleef gaan. Toch wist onze D1 de wedstrijd weer over te nemen en een minuut of tien voor tijd vloog de verdiende 2-0 er in. Dit was de eindstand en de D1 mag zich bekerkampioen noemen!!!
Bij de MC1 liep het helaas anders. Onze meiden vlogen er vol op en speelden 75% van de wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar die wist toch 2 keer te scoren voor de rust. De tweede helft ging er nog een schep bovenop, maar stuitten de meiden, net als in de eerste helft, op een werkelijk fantastische keepster van de tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft viel er ook nog een mislukte voorzet precies net onder de lat het doel in en de 3-0 was een feit. Het was precies zo’n dag waar het allemaal net niet lukte. Onze meiden hadden dit seizoen nog niet een wedstrijd verloren, maar helaas gebeurde dit net precies in de finale. Na het laatste fluitsignaal stortten onze meiden helemaal in. Ze hadden alles gegeven en was er een intens verdriet. Onze beide voorzitters, Ad en Huig, kwamen de meiden bloemen brengen en Ad hield een bemoedigende toespraak en gaf aan dat de meiden trots op zichzelf mochten zijn. Bekerfinalist zijn is al een geweldige prestatie en ze hadden de tweede plaats gewonnen.
Na de wedstrijden volgde een mooie prijsuitreiking op zijn Rijnsburgs, met veel herrie en confetti. Twee prachtige bekers en iedereen een mooie medaille. Hierna snel weer richting de Middelmors voor een grootse barbecue om de behaalde resultaten te vieren met alle voetbal(st)ers, staf, sponsoren en ouders. Langzaam verscheen ook bij de MC1 de glimlach weer op de gezichten en is er de hele middag toch een gezellig feest gevierd door de D1 en de MC1.
Als laatste iedereen bedankt die er zo’n mooie dag van heeft gemaakt. Sponsors, Rijnsburgse Boys, SfeerteamRBB,Kaay de Kraai, ouders, supporters en niet te vergeten de meiden en de jongens van de MC1 en de D1 en hun trainsters en trainers.