secretariaat

Cupfighter Rijnsburgse Boys D2: net niet!

Zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zover voor Rijnsburgse Boys D2: de finaledag van het districtsbekertoernooi KNVB West II; welke dit jaar plaatsvond bij (onder andere) SHO in Oud-Beijerland.
Volgende week zijn Rijnsburgse Boys D1 en Rijnsburgse Boys MC1 aan de beurt bij Foreholte (beiden om 10.00 uur), maar eerst was het dus de beurt aan de mannen van Rijnsburgse Boys D2.
Per touringcar ging de reis naar Oud-Beijerland wat natuurlijk al een beleving op zich is. Dankzij enkele sponsoren en vele supporters was het bij voorbaat al feest en een dag om nooit te vergeten!
Tegenstander was ST Herkingen/NTVV D1 en dit is niet de minste. In de competitie is dit team namelijk in de 3e klasse kampioen geworden zonder puntverlies en met 119 gescoorde doelpunten. Dat zou dus lastig genoeg worden!
De 1e helft had Herkingen D1 naast windje mee ook het beste van het spel en kreeg het veel kansen. Dat het uiteindelijk 1-0 voor Herkingen D1 bij rust stond was dan ook dik verdiend en eigenlijk nog een beetje een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Maar deze tussenstand betekende wel dat het in de 2e helft nog alle kanten op kon! En zo geschiedde…Vrij snel na rust werd het 1-1 uit een corner. Alle supporters uit Rijnsburg gingen er maar eens goed voor zitten; alleen voor men het wist was het binnen 2 minuten alweer 2-1 voor Herkingen D1. Dit was een domper voor de jongens maar ze gooiden nog niet de handdoek in de ring. Het was juist het moment waarop ze alle schroom van zich afgooiden en vochten als leeuwen voor elke meter. Herkingen kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe zoals ze in de 1e helft hadden gedaan; en dat leverde 5 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker op. Penalty’s moesten dus de beslissing gaan brengen. De titel van dit stukje verraad al een beetje de uitkomst: Herkingen D1 nam deze dus beter dan Rijnsburgse Boys D2.
Toch kan dit team trots zijn op deze prestatie! Want zover komen in het bekertoernooi en dan een tegenstander die eigenlijk een stuk beter is het zo moeilijk maken lukt niet ieder team.
Rijnsburgse Boys feliciteert de D2 dan ook van harte met hun 2e plaats. Klasse gedaan jongens!