In het item ‘Rondje langs de velden’ gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de D3 aan de beurt. Het verslag is van Wilfred van Delft, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys D3

De D3 is een team waarvan de meeste al jaren met elkaar spelen. Ze kunnen dus allemaal voetballen en als begeleiders hebben we al heel veel mooie wedstrijden gezien van hun. De D3 bestaat uit 13 man. Te weten Jacco Star, Roy Vlieland, Benjamin van der Vijver, Ben Ravensbergen, Roy de Mooij, Ryan de Jong, Bas Keizer, Bas van Eijgen, Leonard van Duijvenbode, Dodge van Nieuwkerk, Gert-Jan van der Plas, Mike van Delft en Sander Louwers.

Voor vandaag stond een wedstrijd tegen UVS D3 op het programma. Door alle multimedia weten de spelers altijd precies hoe hoog het team staat en of ze veel gewonnen hebben. Voor de begeleiding vaak een reden om te waarschuwen voor onderschatting.

Na het praatje en de bekendmaking van de wissels en de opstelling ging de D3 voortvarend van start. Ondanks de ruststand van 3-0 was het een leuke wedstrijd en deed de tegenstander absoluut niet veel onder voor de Rijnsburgers.
Met de afspraak dat dit niet meer uit handen mocht worden gegeven gingen we weer het veld in maar ondanks alle goede bedoelingen ging het heel snel en stond het na 20 minuten in de tweede helft weer 3-3. De D3 ging weer voetballen en we hadden meerdere kansen om de winnende goal te maken. Helaas kwam uiteindelijk de voetbalwet weer te voorschijn en was het UVS die de winnende goal maken.
De teleurstelling was duidelijk aanwezig bij de spelers maar iedereen was mans genoeg om de tegenstander een hand te geven en te feliciteren.
Rijnsburgse Boys D3 had weer een wedstrijd neergezet waar alle ingrediënten in zaten die voetbal zo aantrekkelijk maken. Uiteindelijk stonden we wel met lege handen maar het was absoluut een aantrekkelijke wedstrijd waarin als team is gestreden en helaas ook als team is verloren.