Bram van Egmond

Viertal Rijnsburgers langer bij geelzwart

Bart Freke, Richard van Nieuwkoop, Dirk-Jan van den Oever en Cas Knoester spelen ook volgend seizoen in het geelzwarte shirt van Rijnsburgse Boys. Drie van hen komen uit de eigen jeugd.

Bart Freke
Bart Freke staat al tien seizoenen in de basis bij Rijnsburgse Boys. Tussendoor maakte hij een uitstapje van een jaar bij Quick Boys. Een deel van zijn jeugdopleiding kreeg Bart bij ADO Den Haag, waarna hij terugkeerde naar Rijnsburgse Boys, de club waar hij zijn loopbaan begon. Bart – in maart wordt hij 30 – is de laatst overgebleven speler van de gouden generatie die onder trainer Ted Verdonkschot driemaal kampioen werd, in 2006, 2007 en 2009. Daarmee brengt hij veel ervaring in.
Richard van Nieuwkoop
Doelman Richard van Nieuwkoop (28) is bezig aan zijn zesde seizoen in het eerste team van Rijnsburgse Boys. Net als Bart Freke werd de Rijnsburger op jonge leeftijd gescout door een profclub. Hij speelde in de jeugd van Ajax en ADO Den Haag, waarna Richard via TONEGIDO terugkeerde bij Rijnsburgse Boys, waar hij sinds 2011-2012 eerste keeper is. Dit seizoen speelde Richard tot nu toe alle competitiewedstrijden.
Dirk-Jan van den Oever
Ook Dirk-Jan van den Oever heeft ervoor gekozen om zijn verblijf bij Rijnsburgse Boys te verlengen. De 23-jarige verdediger, die al zijn levenlang voor Rijnsburg uitkomt, was vorig seizoen lang geblesseerd aan de knie. Het is zijn ambitie om een vaste plek in het eerste elftal te veroveren.
Cas Knoester
Ook Cas Knoester (21 jaar) ambieert een plaats in het eerste elftal. De oud-speler van ARC, Feyenoord en NAC Breda is aan zijn tweede seizoen bezig in Rijnsburg. De afgelopen maanden was de technisch vaardige middenvelder geblesseerd, waardoor hij nog geen vaste plek wist af te dwingen, maar wat niet is kan komen.