IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Scheveningen

sccscheveningen

Na één week rust pakken Rijnsburgse Boys en Scheveningen komende zaterdag de draad weer op voor de laatste vier competitiewedstrijden voordat de winterstop begint. Er kunnen dus nog twaalf punten aan het totaal worden toegevoegd om het jaarlijkse bezinningsmoment, halverwege het seizoen, wat plezieriger te laten verlopen. De vraag zal gesteld worden of de ploeg nog op koers ligt voor wat betreft de doelstelling die aan het begin van het seizoen bepaald is. Met dit in het achterhoofd telt zaterdag voor Rijnsburgse Boys maar één resultaat: een overwinning.
Moeten en mogen
Het verschil tussen de twee ploegen is duidelijk: Rijnsburgse Boys moet en Scheveningen mag plaatsing voor de nieuw te vormen tweede divisie afdwingen. Het bestuur van Scheveningen heeft immers aangegeven dat er geen druk ligt op het behalen van het veelbesproken ticket. De club zegt op voorhand het budget voor het maken van deze stap niet te hebben. Maar dat weerhoudt natuurlijk trainer John Blok en zijn team er niet van om sportief de uitdaging aan te gaan om het hoogst haalbare te bereiken. Met de huidige zevende plaats behoort Scheveningen tot de gelukkigen, terwijl Rijnsburgse Boys met de achtste plaats, waarop het zich momenteel bevindt, net buiten de boot valt.
Kentering
Stap voor stap heeft Scheveningen deze positie bereikt. De ploeg begon niet sterk aan het seizoen. Met drie gelijke spelen en twee nederlagen leverden de eerste vijf wedstrijden slechts drie punten op. Het inpassen van nieuwe spelers en een groot aantal langdurig afwezigen werkten niet in het voordeel van Scheveningen. Het uitvallen van topspeler Mehmet Aldogan, in het eerste competitieduel, met een kruisbandblessure, was daarbij het dieptepunt. Maar met twee driepunters op rij (thuis tegen ONS BOSO Sneek en uit tegen IJsselmeervogels) kwam er zowaar een kentering. De thuisnederlaag tegen GVVV was dan wel weer een tegenvaller maar de laatste vier competitiewedstrijden werden niet verloren. Na tweemaal een 1-1 gelijkspel (thuis tegen FC Lisse en uit tegen HHC Hardenberg) volgden zelfs tweemaal een 4-0 overwinning (eerst thuis tegen SteDoCo en vervolgens uit tegen RVVH). Het resultaat van de laatste twee overwinningen leverde Scheveningen zelfs de eerste plaats op in de ranglijst van de tweede periode: zes punten uit twee wedstrijden en een doelsado van acht voor en nul tegen. Nog belangrijker is de totale indruk die Scheveningen de laatste weken maakt: redelijk tot goed voetbal, georganiseerd goed verdedigen en gevarieerd aanvallen. De ploeg opereert als een echt team; geen wonder dat de basiself de laatste drie weken niet is gewijzigd.

rbb-scheveningen (2)

Winnen
Hoe anders is de situatie voor Rijnsburgse Boys. De laatste overwinning dateert van zaterdag 12 september. De knappe 1-2 overwinning op Capelle leverde toen zelfs de koppositie in de Topklasse op. De ploeg wacht inmiddels elf weken op het moment waarop het opnieuw een overwinning kan vieren. Dat de ploeg hier naar snakt, dat moge duidelijk zijn! De negatieve spiraal van acht competitiewedstrijden op rij zonder overwinning en uitschakeling in zowel de KNVB-beker als de districtsbeker kan maar op één manier doorbroken worden: winnen!
Scheidsrechter komende zaterdag is Marcel Roeleveld. Het is de eerste keer dit seizoen dat de arbiter uit Vinkeveen een competitiewedstrijd van zowel Rijnsburgse Boys als Scheveningen fluit. Vorig jaar floot hij aan het eind van het seizoen ook het onderlinge duel op Houtrust. Daarin werd, na het laatste fluitsignaal, nog twee gele en een rode kaart gegeven aan Rijnsburgse Boys….
Clubgegevens Scheveningen
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Sportpark “Houtrust”
Houtrustweg 96
Den Haag
Tel: 070-3653131
Website: www.svvscheveningen.nl
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald: Kampioen, Zaterdagkampioen en Algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in de Topklasse
2014 – 2015    9e plaats Topklasse
2013 – 2014    9e plaats Topklasse
2012 – 2013  11e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 1-3
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 2-1
2013-2014
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-0
2012-2013
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-1
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 3-1
Totaalscore in Topklasse 2012-2015
6 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
3 nederlagen
7 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg 2012-2015
3 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk spel
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma zaterdag 28 november 2015
Rijnsburgse Boys – Scheveningen (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Barendrecht – IJsselmeervogels
Capelle – GVVV
DVS ’33 Ermelo – HHC Hardenberg
Excelsior Maassluis – SteDoCo
FC Lisse – Katwijk
Kozakken Boys – ONS Boso Sneek
Spakenburg – RVVH
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Scheveningen is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.