Bram van Egmond

FOTO: Rondje langs de velden: De Mini-F

In het item “Rondje langs de Velden” gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de Mini-F aan de beurt. Arjan Bakkenes schreef het verslag, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Mini-F

De (bijna) jongste jeugd van onze prachtige vereniging acteren wekelijks in de Mini-F. Spelertjes en speelstertjes geboren in 2009 trainen wekelijks op donderdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur. Op zaterdagochtend tussen 9.00 – 10.00 uur spelen zij onderling wedstrijdjes tegen elkaar.
We begonnen het seizoen in september met 23 kinderen, inmiddels zitten we op 34 enthousiaste voetballers waarvan 2 meisjes die zich zeker niet uit het veld laten slaan door de jongens! Een goeie ontwikkeling voor de club.

IMG_0063

Plezier staat op de eerste plaats en dat plezier straalt er vanaf bij iedereen. Er wordt uiteraard ook gekeken naar de ontwikkelingen van de jongens en meisjes, mede ook omdat na een seizoen mini-F de doorstroming naar de Fjes volgt en er voor het ‘echie’ gevoetbald gaat worden. Door de ontwikkeling goed in de gaten te houden heeft er een tijdje terug een eerste selectie plaatsgevonden en dat heeft ertoe geleid dat er 10 jongens zijn die afgelopen zaterdag al eerder aan het spelen van een wedstrijdje voor het ‘echie’ hebben mogen ruiken.
Na er al een week lang naar te hebben toegeleefd was het dan zaterdagochtend om 10 uur zover voor Jesse, Danny, Mitchell, Nick, Sven, Youri, Tristan, Daan, Dayden en Marc. Tegenstander was een elftal van de Mini-F van Katwijk. Gespannen koppies in de kleedkamer tijdens de laatste aanwijzingen van één van de trainers en de bekendmaking van de opstelling.
Na een korte warming up begon de wedstrijd op een winderig veld 8. Al snel bleek dat wij eigenlijk een maatje te groot waren voor Katwijk. Na een ruststand van 7-0 werd het uiteindelijk 14-0 (dachten we) maar dat bleek 17-0 te zijn bij het navragen van de doelpuntenmakers na de wedstrijd in de kleedkamer. Na het nemen van de penalty’s en het handje schudden van de tegenstander werd met een voldaan gevoel de douche opgezocht.
De doelpuntenmakers waren:
Danny 5x, Dayden 4x, Jesse 4x, Nick 1x, Mitchell 1x, Tristan 1x en Marc 1x.
Jullie hebben het heel goed gedaan mannen, ben trots op jullie!!

Invalid Displayed Gallery