Bram van Egmond

Column Nick Driebergen

nickdriebergen2Het haar van Ismail

Hallo Ismail Celen,
Wij kennen elkaar niet, dus het lijkt me wel zo netjes om me even kort voor te stellen. Mijn naam is Nick Driebergen, 28 jaar oud en door mijn grasallergie kan ik helaas niet zo goed voetballen als jij. Vroeger kon ik wel wat in een bak met chloorwater, maar die tijd ligt inmiddels ver achter me. Met een clubje vrienden bezoek ik wekelijks jouw voetbalwedstrijdjes op zaterdagmiddag. We gaan helaas nog niet zo lekker hé? Komt wel weer joh.
Vroeger was ik al fan van je neefje Mustafa toen hij nog bij ons in het eerste speelde. Moes was cult en dat vind ik mooi. Voetballend schoot hij alleen vaak de bal naar het verkeerde shirtje, dat was dan best wel weer jammer. Jij daarentegen speelt de bal altijd netjes naar een geel/zwart tricot, blijf dat vooral doen. Toch moet me één ding van het hart: ik heb niet altijd het idee dat jij je hoofd 100% bij de wedstrijd hebt.
Als ik jou zie voetballen, is dit een beetje de situatie die ik waarneem: je neemt een bal aan. Je plukt direct wat aan je haar omdat het niet netjes achter je oren blijft zitten en dus corrigeer je dat snel en behendig. Je geeft een breedtepass op Danny, waardoor nu je linkerhaarlok losschiet. Ook dat corrigeer je met enorm veel passie. Je kunt er dan ook zo mooi bij kijken. “He shit, dat verdomde haar de hele tijd”, hoor ik je dan denken. Na een kopduel zijn de rapen helemaal gaar. Je donkere lokken schieten alle kanten op en je ziet eruit alsof je net uit bed bent gestapt. Zo gaat het de hele wedstrijd door.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Beste Ismail, dit kán zo niet langer. Na elke actie je haar in het juiste model brengen, daar ga je echt niet beter van voetballen. Net nu we je voetballende kwaliteiten zo hard nodig hebben in deze lastige periode. Er moet iemand ingrijpen. Jeffrey Vlug zou het moeten doen, maar wat weet hij nou van haar? Niek doet het niet want die heeft wel andere dingen aan zijn hoofd (lees: punten pakken). Misschien had Ed er iets van moeten zeggen tijdens de contractonderhandelingen, maar dan was je misschien wel nooit bij Rijnsburgse Boys komen voetballen.
Nu zeg jij natuurlijk op jouw beurt: “Wat een onzin, Nick. Ik voel me er lekker bij en het is mijn stijl van voetbal. Heb je Andrea Pirlo wel eens zien spelen? Die doet exact hetzelfde en moet zelfs zijn enorme baard na elke actie opnieuw invetten. Daar hoor je niemand over.”
Ik ben niet boos, Ismail. Echt niet. Ik heb alleen het beste met jou en Rijnsburgse Boys voor. Dus denk ik dat je nóg beter zult worden wanneer je al je focus op het voetbal kunt leggen. Jij blij, want je wordt zo man van de wedstrijd. Bestuur blij, want we halen de landelijke divisie dan eenvoudig. Publiek blij, want die verdienen het ook wel weer eens om te juichen.
Mijn plan: de komende wedstrijden ga ik het aantal haarcontacten turven. SteDoCo uit (14 november): 50 haarcontacten. Scheveningen thuis (28 november): 40 haarcontacten. RVVH uit (5 december): 30 haarcontacten. Excelsior Maassluis thuis (12 december): 20 haarcontacten. DVS ’33 Ermelo thuis (19 december): 10 haarcontacten. Zoals je ziet kies ik voor een geleidelijke afbouw. Na de winterstop verwacht ik dat je tegen Barendrecht helemaal van je gewoonte af bent.
Mocht het toch niet lukken, kan ik via-via wel aan het telefoonnummer komen van Hanni Hanna, de voetbalkapper. Laat maar weten, oké?
Succes man, Rijnsburg is nu al trots op je.
Nick Driebergen
Twitter: @nick3bergen