karly

RBB 6 goes Usher

Rijnsburgse Boys 6 heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor een voetbalseizoen t.b.v. het goede doel. Dat zijn er velen, maar het Ushersyndroom is nu wel heel dichtbij gekomen en daarvoor gaan zij zich dan ook inzetten. Een vriendin van hen is namelijk getroffen door het Ushersyndroom.
Ushersyndroom is een erfelijke ziekte met beperkingen in horen en zien en soms is er ook sprake van een evenwichtsstoornis. Er zijn 800 tot 1000 mensen met Ushersyndroom in Nederland, wereldwijd 400.000 mensen. Deze zeldzame aandoening is progressief, waardoor het horen en zien steeds verder achteruit gaan en uiteindelijk tot volledige doofblindheid kan leiden. Er is nog geen behandeling mogelijk om dit proces van doof èn blind worden te stoppen.
En daarom gaat RBB 6 zich inzetten om geld in te zamelen, waardoor er misschien wel behandelingen mogelijk zijn in de toekomst.
IMGL3001
Zo is er een shirtsponsor gevonden, die zijn bedrijfsnaam heeft in geruild voor het Ushersyndroom. En ook langs deze weg willen wij hem heel hartelijk danken voor zijn bijdrage! Grote klasse!
Daarnaast zijn er (tot nu toe) 2 sponsoren gevonden die samen 50euro betalen, per gemaakt competitiedoelpunt. Afgelopen zaterdag won RBB 6 met 7-2, dus dat tikt lekker aan. Ook hen willen wij bijzonder bedanken voor deze gulle gift.
Wilt u hier ook aan meewerken/-helpen? Laat het ons dan weten via Karly van Duivenvoorde of Arjan Bakkenes. Indien u meer informatie wilt over het Ushersyndroom, kunt u HIER klikken. Direct doneren kan uiteraard ook en dat kunt u HIER vinden.
IMGL2935
Namens RBB 6 alvast hartelijk dank en hou de website van Rijnsburgse Boys en RBB6.nl in de gaten: daar verschijnt als eerste het nieuws!