Bram van Egmond

Oranje O18 wint wel

ned-bul (11).jpg

Foto Jan Jungerius

Nadat het grote Oranje afgelopen zaterdagavond met de hakken over de sloot een gelijkspel hadden behaald mochten afgelopen zondagmiddag de beste Nederlandse voetballers onder 18 jaar het opnemen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten uit Bulgarije.
De KNVB had maanden geleden Rijnsburgse Boys benaderd om deze vriendschappelijke wedstrijd op Middelmors te mogen spelen. Natuurlijk was dit verzoek gehonoreerd in de veronderstelling dat ons hoofdveld dan wel weer in een goede staat zou verkeren en hopende dat de weersomstandigheden die dag zouden meewerken. Het veld lag er zondagochtend prima bij, mede door op verzoek van de KNVB extra gepleegd onderhoud. Echter begon het in de loop van de ochtend stevig te regenen en dat hield die dag nagenoeg niet op.

ned-bul (10).jpg

Foto Jan Jungerius

Gelukkig kon er, na het spelen van de volksliederen, om 15:00 uur toch afgetrapt worden. De tribune was met zo’n kleine 800 toeschouwers goed bevolkt, met name door kinderen van voetbalclubs uit de regio. Na een 1 -0 voorsprong voor Oranje konden de fysiek sterkere Bulgaren nog gelijkmaken maar was het slotakkoord voor Nederland dat wedstrijd met 2-1 winnend afsloot.

ned-bul (17).jpg

Foto Jan Jungerius

Dank aan alle vrijwilligers die afgelopen zondag hebben bijdragen deze happening tot een succes te maken.
Een fotoserie van Jan Jungerius is hier te bekijken.