Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys B2

Rijnsburgse Boys B2 – SJC B2

Vandaag mag de B2 op veld 4 aantreden tegen SJC B2. De weersverwachtingen zijn slecht, om 14.00 uur is het droog maar er staat een stevige wind over het veld. De tegenstander van vandaag staat onderaan in onze poule dus er is nadrukkelijk op gehamerd om onderschatting te voorkomen. Ook omdat de uitwedstrijd eenvoudig met 7-1 was gewonnen.
De eerste helft spelen we richting veld 1, met wind in de rug en 3 wissels op de bank.
Het voetbal van de afgelopen weken is helaas ver te zoeken. Er komt geen pass aan en de lange bal vliegt over de achterlijn. We krijgen kleine kansjes maar de verdedigers van SJC staan steeds goed. 10 minuten voor de rust geeft Arjan de bal diep, die als volley door Julian wordt afgemaakt! Eindelijk het doelpunt en wat voor één!
Helaas komt SJC 3 minuten later op 1-1 uit een penalty. Bas verliest de bal en op de doellijn wil hij redding brengen maar in een reflex slaat hij de bal uit het doel. Helaas moeten we verder met 10 man. Lorenzo speelt de laatste minuten op linksback. Uit de eerste de beste aanval scoort Jordi de belangrijke 2-1 voor de rust na een steekbal van Luc.
Na de rust verwachtten we een aanvallend SJC. Wij hebben nu wind tegen en 3 wissels doorgevoerd. We starten met voetballen en de eerste kans is gelijk de 3-1! Jan knalt droog binnen na een afgeslagen bal. SJC zet minder druk waardoor we beter gaan spelen. 3 minuten na de rust wordt het zelfs 4-1 door Jordi die knap een voorzet van Julian afrond.
Met een man minder zijn we sterker dan SJC en komen niet meer in de problemen.