Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys C2

Rijnsburgse Boys C2 – FC Lisse C4

De C2 is een team met 13 spelers, zowel eerste jaars als tweede jaars en spelen in de derde klasse o.l.v. René van Delft en Sjaak Ouwersloot. De jongens (en meid) doen het goed in de competitie en hadden tot vorige week nog geen wedstrijd verloren. Door het verlies van vorige week, waren de jongens extra gemotiveerd om het deze week beter te doen.
Deze week stond de thuiswedstrijd tegen FC Lisse C4 (de koploper in de competitie) op het programma. Ook dit team heeft in deze competitie maar één keer verloren. Onze jongens wisten FC Lisse in een zwaar bevochten wedstrijd op hun eigen veld met 0-1 te verslaan, dus ook nu moest het mogelijk zijn om de drie punten te pakken.
Het team was bijna compleet, helaas zat Kirsten geblesseerd op de bank en daarom kwam Coen uit de D1 ons team versterken. Op veld 2 begint Lisse met de aftrap en Rijnsburg sprong er gelijk lekker fel bovenop. Er werd in de eerste helft ook goed gevoetbald en lekker overgespeeld. De ‘kwaliteit’ van het veld werkte alleen niet echt in ons voordeel, want af en toe leek het net of de bal gewoon niet de hoogte in wilde (bij beide teams trouwens). De jongens werkten goed samen, kwamen wel in de buurt van de doelman van Lisse, maar echte kansen om te scoren kwamen er helaas niet uit. Lisse heeft natuurlijk ook hun plek te verdedigen, dus die gaven Rijnsburg niet veel de ruimte.
In de tweede helft veranderde er niet heel veel, maar Lisse bleef net even feller waardoor zij toch net iets meer op de helft van Rijnsburg te vinden waren, in tegenstelling tot de eerste helft. De C2 speelde na de rust even iets rommeliger dan ervoor. Ook in deze helft van de wedstrijd bleven kansen tot scoren helaas uit voor Rijnsburg. De jongens hebben wel hard gewerkt en drie punten hadden mooi geweest, maar meer dan de 0-0 zat er dit keer niet in.