Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Sparta Nijkerk

spartanijkerk

We beginnen deze voorbeschouwing met een waarschuwing: in het lopende seizoen presteert Sparta Nijkerk uitstekend in uitwedstrijden! Ook Rijnsburgse Boys doet het dit seizoen heel behoorlijk op vreemde bodem, maar wat de Spartanen buitenshuis laten zien is de overtreffende trap. Alleen Ajax kon thuis van Sparta Nijkerk winnen. Voor de rest was er tot op heden geen enkel team dat zijn wedstrijd op vertrouwde grond tegen de Nijkerkers in winst wist om te zetten. Als laatste in de rij verslikte GVVV zich thuis hevig: Sparta Nijkerk won bijna twee weken geleden met 2-4 in Veenendaal.
Productief team
De oranje-zwarten scoorden dit seizoen 32 keer. Daarmee horen zij tot de productievere teams in de Topklasse. Opvallend is dat verdediger Tim Muller 6 keer het net liet bollen. Een moyenne dat hem boven de 10 gaat brengen als dit zo door gaat. Onbetwist topschutter is spits Frank Tervoert, die na Kees Tol van Spakenburg tweede op de topscorerslijst staat met 14 goals. Waar pluspunten zijn, zijn vrijwel altijd ook minpunten. Zo hebben de Nijkerkers al 38 goals tegen geïncasseerd, meer dan elk ander elftal in de Topklasse. De 0-8 thuisnederlaag tegen Kozakken Boys is hier in behoorlijke mate debet aan. Het is een rijtje feitjes dat bijna zeker een doelpuntrijke middag op de Middelmors zal gaan betekenen. De Uien weten het net tot op heden matig te vinden. Dat is niet des Rijnsburgs, maar wat niet is kan zomaar komen.
De wedstrijd in Nijkerk
De Uien wonnen de heenwedstrijd. Ahmed Ali was met een knap doelpunt met het hoofd na 30 minuten scherprechter, waarna beide ploegen voldoende kansen kregen om de stand vlot te trekken dan wel de voorsprong uit te bouwen. Rijnsburgse Boys speelde in deze wedstrijd met een ander tactisch strijdplan. Bij afwezigheid van Raily Ignacio (en nog een aantal anderen) was Martin van Eeuwijk de valse spits, een variant die prima uitpakte. Met samengeknepen billen zag de Rijnsburgse supporter deze wedstrijd in het voordeel van de Uien uitvallen. Trainer Simon Ouaali liet zich na afloop ontvallen: “Al hadden we nog een uur doorgespeeld, dan hadden we nog niet gescoord.” Het zal de enige keer dit seizoen zijn geweest dat hij dit heeft gedacht…
Overigens heeft Ouaali in de winterstop versterking kunnen verwelkomen. Niemand minder dan de begin dit seizoen met onenigheid bij Katwijk vertrokken Jerghinio Sahadewsing is de gelederen komen versterken. Volgens de laatste berichten mag Sahadewsing vanaf 1 februari aanstaande bij de Nijkerkers meespelen.
Scheidsrechter is A.W.G. van Kraay uit Puiflijk. Hij floot dit seizoen zes wedstrijden in de Topklasse, waarvan geen enkele keer Rijnsburgse Boys of Sparta Nijkerk.

rbb-spartanijkerk

Clubgegevens Sparta Nijkerk
Opgericht: 15 mei 1931
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje-zwart
Sportcomplex “De Ebbenhorst”
Nachtegaalsteeg 1
3862 WJ Nijkerk
Telefoon: 033-2452937
Website: www.vvspartanijkerk.nl
Wapenfeit Sparta Nijkerk in de Topklasse
2010-2011  15e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2010-2011
Rijnsb.Boys – Sparta Nijkerk: 3-0
Sparta Nijkerk – Rijnsb.Boys: 3-1
2014-2015
Sparta Nijkerk – Rijnsb.Boys: 0-1
Rijnsb.Boys – Sparta Nijkerk: ?
Totaalscore in Topklasse 2010-2015
3 wedstrijden
2 overwinning
0 gelijk spel
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen
Programma Topklasse
Rijnsburgse Boys – Sparta Nijkerk (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden
arendrecht – Hoek
GVVV – FC Lisse
HHC Hardenberg – Excelsior M.
Scheveningen – SC Genemuiden
Ajax – Capelle
ONS Boso Sneek – IJsselmeervogels
Spakenburg – Kozakken Boys
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Sparta Nijkerk is zaterdagavond te lezen hier op de website.
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb