Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys E1

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Vandaag is het de eer aan RBB E1 om het elftal van de week te zijn. De E1 speelt in de 9 tegen 9 hoofdklasse en begint vandaag aan de eerste wedstrijd in een nieuwe competitie. Hierin spelen acht teams, dus zeven tegenstanders die we allen maar één keer zullen treffen.

Na een moeizame start aan het begin van het seizoen (overgang van 7 tegen 7 naar 9 tegen 9) begint het team steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en ook beter te voetballen. We spelen op een heel veld van 16 meterlijn tot 16 meterlijn.

Vandaag mogen we het opnemen tegen Zoetermeer E1, dit is een ploeg waar we in een eerdere ronde ook al tegen mochten spelen en waar we in de laatste minuut een moeizame 1-2 overwinning konden boeken. De eerste 10 minuten heeft Zoetermeer iets de overhand maar weet niet te scoren. Hierna neemt RBB de wedstrijd over en wordt steeds beter wat 5 minuten voor rust de 1-0 voorsprong, gemaakt door Rick, oplevert. Er volgen nog een paar goede kansen maar deze worden net naast geschoten.
De tweede helft blijft RBB de betere ploeg en loopt uit naar 3-0 door twee doelpunten van Pieter. Na de 3-1 maakt Hero er 4-1 van waarna er binnen een minuut 4-2 door Zoetermeer word gescoord. Rick zet de terechte einduitslag van 5-2 op het bord zodat we de nieuwe competitie goed zijn begonnen met een goede wedstrijd.

Het team bestaat uit de volgende twaalf spelers.
Ardie is onze keeper, Corne, Hero, Dennis, Joey, Jurre, Pieter, Cas, Denzell, Maurice, Rick, en Lucas.
We trainen drie keer in de week onder leiding van trainer Koen Berkheij.