Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys F1

Rijnsburgse Boys F1 – De Betrokken Spartaan F1
De spanning was in de kleedkamer al voelbaar….5 wedstrijden gespeeld in de nieuwe competitie en nog geen punten, wanneer zou de 1e wedstrijd gewonnen worden? De boys waren er klaar voor en hadden er zin in. De tegenstander van vandaag had een paar wedstrijden minder gespeeld, maar ook nog geen punten. Het zou dus spannend kunnen worden.
Jordan van Tilburg
De wedstrijd begon en al snel golfde het spel op en neer. Weinig kansen in het begin, wel hadden de Rijnsburgse Boys het meeste balbezit. De tegenstander loerde op een counter met een paar snelle en handige jongens voorin.
Na verloop van tijd kwamen er wat meer kansen en scoorde Jordan vanuit een voorzet van Collin, 1-0 RBB. Toch bleef de tegenstander ook gevaarlijk en kwam via 2 snelle doelpunten op voorsprong 1-2.
Even leek het of de boys ‘de hoofdjes’ lieten hangen, maar Justin (de trainer van de boys) spoorde ze vanaf de zijlijn nogmaals aan. Gelukkig begrepen de jongens het en werden de mouwen nog een keer opgestroopt. Het was Tjeerd die voor rust met 2 goals de wedstrijd weer kantelde, de boys gingen met 3-2 de rust in.
Na wat limonade en enige aanwijzingen werd de 2e helft gestart. Het was een gevecht om de punten, echt zo’n wedstrijd die alle kanten op kon en door de spanning het voetbal wat minder werd.
Gelukkig lieten de boys zien dat ze echt wilden winnen, er werd volop strijd geleverd. Toch kreeg de spits van De Betrokken Spartaan in de laatste minuut nog een grote kans….. Een prachtige redding van Lucas voorkwam een gelijkspel! De eerste overwinning in deze competitie was een feit, 3-2 winst!
Volgende week nog een oefenwedstrijd tegen Rijnvogels, daarna een verdiende winterstop. Op naar een mooi Nieuwjaar, de eerste overwinning smaakt naar meer!
Namens de boys, trainers, leiders en ouders: iedereen hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling gewenst. Heel veel voetbalplezier in 2015!!