IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HSV Hoek

hsvhoekNa het bezoek vorige week aan de nummer laatst, Excelsior Maassluis, ontvangt Rijnsburgse Boys zaterdagmiddag de nummer voorlaatst, HSV Hoek. Met in het vooruitzicht de wedstrijd van volgende week tegen ONS Boso Sneek – vorig seizoen goed voor zes Rijnsburgse winstpunten – spreekt men in het Rijnsburgse kamp over een periode waarin de nodige punten binnengehaald moeten worden. De één vindt dat nodig om niet te ver achterop te raken op de koploper (het gat is nu zes punten). Voor de ander is dat nodig om zo ver mogelijk van de p/d-plaats te blijven. Ook dit gat bedraagt zes punten.
Kantelpunt
Ofwel: Rijnsburgse Boys staat op een kantelpunt. De gedachte bij velen is dat wat er bij Rijnsburgse Boys in potentie in zit, er tot nu toe verdraaid lastig uit komt. Opmerkelijk is de wekelijks gewijzigde basiself. Schorsingen en blessures hebben veel invloed gehad, maar toch. Tot nu toe speelde Rijnsburgse Boys zeventien oefen-, beker- en competitiewedstrijden en geen enkele week startte de ploeg met een basis die in een voorafgaande wedstrijd ook al op het wedstrijdformulier stond.

rbb-hoek (2)

HSV Hoek had de twijfelachtige eer om in het eerste seizoen van de Topklasse als laatste te eindigen. Maar de ploeg uit Zeeland is ook de eerste degradant uit de Topklasse die er, drie jaar na de degradatie, ook weer in is teruggekeerd. De hernieuwde kennismaking begon hoopgevend met een nederlaag, overwinning en gelijk spel. Maar toen kwam de klad er in. Vier opeenvolgende nederlagen brachten de ploeg onder de rode streep. Om de belangrijkste doelstelling van dit seizoen, handhaving, te kunnen realiseren, kwamen de twee gelijke spelen van de laatste twee competitieronden natuurlijk goed uit. Maar met remises blijft het echt punten sprokkelen.
Balans opmaken
Hoewel HSV Hoek de afgelopen seizoenen even uit beeld was in de Topklasse, trad de ploeg vorig seizoen toch even uit de anonimiteit. Spelers en fans genoten van de KNVB-bekerwedstrijd, in de derde ronde, tegen Feyenoord in De Kuip. De 3-0 nederlaag was zelfs reden voor een volksfeest. In de competitie werd de ploeg met overmacht – elf punten voorsprong – kampioen van de hoofdklasse B.
Trainer Kenny Verhoene van HSV Hoek, de enige buitenlandse trainer in de Topklasse, verklaarde aan de vooravond van de huidige competitie na tien wedstrijden te weten waar zijn ploeg ongeveer staat. Zaterdagmiddag rond half vijf kan hij de balans opmaken. Wat Rijnsburgse Boys betreft is de Zeeuwse puntenoogst dan nog steeds zes punten…

rbb-hoek (1)

Clubgegevens HSV Hoek
Opgericht: 16 januari 1950
Erelijst:
Afdelingskampioen: 1996 en 2014
Winnaar Districtsbeker: 2013
Shirt: wit
Broek: blauw
Kousen: blauw
Sportpark Denoek
Lovenpolderstraat
4542 NS Hoek
Telefoon: 0115-441593
Website: www.hsvhoek.nl
Wapenfeit HSV Hoek in Topklasse
2010-2011  16e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2010-2011 Rijnsb.Boys-Hoek: 4-0   Hoek-Rijnsb.Boys: 1-1
Totaalscore in Topklasse
2 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 1 tegen
Programma zaterdag 1 november 2014
Rijnsburgse Boys – HSV Hoek (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Ajax – IJsselmeervogels
Barendrecht – ONS Boso Sneek
GVVV – Capelle
HHC Hardenberg – Kozakken Boys
SC Genemuiden – Sparta Nijkerk
Scheveningen – FC Lisse
Spakenburg – Excelsior Maassluis
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HSV Hoek is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.