IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – CVV Zwervers 2-0 (1-0)

Lage amusementswaarde ondanks bekeroverwinning

Voor de microfoon van RTV-Katwijk hoefde Niek Oosterlee geen moment te twijfelen over welk cijfer hij het districtsbekerduel van Rijnsburgse Boys tegen CVV Zwervers moest geven: ’een vijf voor de amusementswaarde.’ Ondanks dat zijn ploeg, tegen de twee klassen lager spelende tegenstander, de hele wedstrijd domineerde, werden te veel kansen gemist waardoor de zondag eersteklasser feitelijk in de wedstrijd werd gehouden. De Rijnsburgers waren te slordig in balbezit en weigerden de trekker op tijd over te halen. Met een magere 2-0, via twee treffers van Raily Ignacio in zowel de eerste als tweede helft, werd, zoals verwacht mocht worden, de volgende ronde van het districtsbekertoernooi bereikt.

Kopie van IMG_3860

Foto Hans Heemskerk

De voorbereidingen op het districtsbekerduel waren niet echt optimaal. Teveel spelers hadden vanwege pijntjes en blessures trainingen afgezegd. Het was dan ook geen verrassing dat de basisopstelling, die in de competitie al wekelijks verandert, ook in het bekerduel een aantal wijzigingen kende. Groot voordeel was dat Ahmed Ali zijn wedstrijd schorsing, naar aanleiding van zijn vierde gele kaart één week eerder, kon uitzitten. De wedstrijd bleek spectaculair te starten. Binnen twee minuten waren er evenzoveel kansen. Helaas bleek Raily Ignacio de bal van zijn voet te laten rollen en was de inzet van Cas Knoester veel te slap. Het leek wel of het ontbreken van de juiste scherpte aan Rijnsburg-zijde de tegenstander wat meer lef gaf. Ook CVV Zwervers kreeg namelijk binnen het kwartier twee goede kansen via Silgio Thenu en Kevin den Boer. Tweemaal echter trad ’bekerkeeper’ Rick van der Burg prima handelend op. Met name bij de tweede kans onderscheidde de oud-keeper van Capelle zich met een mooie redding met zijn voet. Zorgelijk was echter dat beide situaties ontstonden na nonchalant Rijnsburgs verdedigen.
Kopie van IMG_3911

Wat het ontbreken aan scherpte bij de Rijnsburgers betreft, ook de daaropvolgende kansen mogen hetzelfde predicaat opgeplakt krijgen. Raily Ignacio kopte naast, Quincy van der Leuv schoot naast, Martin van Eeuwijk lifte de bal op het bovennet en Javier Martina schoot recht op de keeper. Het had dus zomaar kunnen gebeuren dat de prima kopbal van Kevin den Boer, na een half uur spelen, de eerste treffer had opgeleverd. Maar dan wel aan de andere kant van het speelveld. Drie minuten later werd het veelvuldige Rijnsburgse balbezit dan toch beloond met een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Javier Martina kon de volkomen vrijstaande Raily Ignacio van dichtbij de 1-0 binnen schieten en de Rijnsburgse supporters laten juichen.
Kopie van IMG_3935

De eerst volgende keer dat er applaus vanaf de tribune klonk was zeven minuten later. Leon Tol was mee naar voren gekomen en produceerde een snoeiharde pegel welke net over de lat verdween. Nog twee kansen leken voor rust de magere 1-0 voorsprong te gaan wijzigen. Allereerst in een gelijke stand. Kevin de Boer kreeg het immers op zijn heupen en liep dwars door de Rijnsburgse defensie. Het was de taak voor Benjamin de Vries om vervolgens de bal in het doel te schieten ware het niet dat opnieuw het lichaam van Rick van der Burg een treffer voorkwam. Vervolgens was toch bijna een verdubbeling van de Rijnsburgse voorsprong toen een inzet van Martin van Eeuwijk door Jason Postema bijna in eigen doel werd gewerkt.
Kopie van IMG_4002

Net als de eerste helft begon ook de tweede helft uitermate flitsend. Binnen vijftig seconden schoot Raily Ignacio de bal snoeihard over het doel. Twee minuten later was hij koppend wel trefzeker na een knappe voorzet vanaf rechts van Javier Martina: 2-0. Eigenlijk leek hetzelfde scenario uit de eerste helft opnieuw gespeeld te gaan worden. Na de eerste aanvalsgolf werden namelijk de daaropvolgende mogelijkheden allemaal niet benut. Schoten van Raily Igancio, Javier Martina en Quincy van de Leuv: het was allemaal te slap. Het grote geluk was dat CVV Zwervers, in de enkele uitbraak die zij wisten te forceren, ook niet bij de les was. Een hoofdrol was daarbij driemaal weggelegd voor invaller Jermay de Nijs. De eerste keer schoot hij voorlangs. De tweede keer was zijn voorzet zo op maat dat zijn medespelers de bal voor het intikken hadden. Het missen van de bekende teenlengte voorkwam de tegentreffer. Tenslotte bleek ook bij de derde poging zijn prima voorzet geen medespeler te bereiken.
Kopie van IMG_4047

Niek Oosterlee gebruikte de tweede helft om twee jeugdspelers speelminuten te gunnen. Peter Brusse maakte zijn debuut terwijl Matthijs de Mooij dat al eerder had mogen doen. Tweemaal leek Peter Brussee in scoringspositie te komen nadat een andere invaller, Marvin Wijks, het voorbereidende werk had gedaan. Ook Marvin Wijks had geen geluk met zijn schoten. Keeper Merrick Leynse bleek tweemaal een sta in de weg. Een bijzondere actie vond in de allerlaatste minuut plaats. Een driedubbele één-twee tussen Raily Ignacio en Jeroen Hessing leverde een zwak schot van de centrale verdediger op die in de handen van de keeper belandde.
Na vier achtereenvolgende thuisnederlagen (Scheveningen, Sparta Rotterdam, Kozakken Boys en IJsselmeervogels) bleef een bekerstunt voor CVV Zwervers dus achterwege en had Rijnsburgse Boys zijn broodnodige thuisoverwinning te pakken. Hoogstaand was het niet; wellicht een goed leermoment om volgende week bij de rode lantaarndrager in de Topklasse, Excelsior Maassluis, niet voor schut te zet gaan worden……
Rijnsburgse Boys – CVV Zwevers: 2-0 (1-0)
32: Raily Ignacio: 1-0
49: Raily Ignacio: 2-0
Scheidsrechter: M.K. Rampersad
Toeschouwers: 600
Opstelling Rijnsburgse Boys: Rick van der Burg, Kevin Westmaas (81: Matthijs de Mooij), Leon Tol, Jeroen Hessing, Renee Troost, Cas Knoester (63: Marvin Wijks), Martin van Eeuwijk, Resham Sardar, Quincy van de Leuv (68: Peter Brussee), Raily Ignacio en Javier Martina
Opstelling CVV Zwervers: Merrick Leynse, Clemens van der Velde, Barrie Hotting (67: Abou Attalki), Jason Postema, Desley Hoogendijk, Jerry Scholman, Sligio Thenu (46: Jermay de Nijs), Wesley Valk, Benjamin de Vries, Kevin den Boer en Khalid Barkaoui (52: Haris Kahrovic)