Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels

ijsselmeervogels
Een kwart van de competitie zit er alweer op wanneer IJsselmeervogels op bezoek komt op sportpark Middelmors. Twee punten scheiden de bezoekers en de thuisclub van elkaar, een situatie die zich in het verleden ook wel voordeed. Alleen is het dit keer in de situatie dat beide ploegen de middenmoot vertegenwoordigen. Voor IJsselmeervogels is dat toch een ietwat vreemde situatie. De kampioen der kampioenen – onze oosterburen hebben er zo’n mooi woord voor: Rekordmeister – had een wel heel moeizame start. Na twee wedstrijden puntloos te zijn geëindigd, werd Frans Adelaar binnengevlogen. Maar na vijf wedstrijden onder zijn leiding – en acht punten rijker – is er nog lang geen zicht op de titel van Herbstmeister.
Wie een blik op de statistieken werpt, mag haast concluderen dat IJsselmeervogels zich meer en meer als Angstgegner van de Rijnsburgers opwerpt. Slechts één van de vier thuiswedstrijden in de Topklasse wist het team van Niek Oosterlee in winst om te zetten. Drie jaar geleden werd door de thuisclub de laatste overwinning op de eigen grasmat gevierd. Bij rust leek de wedstrijd al nagenoeg gespeeld. Vroege doelpunten van Jeffrey Winter en Joost Kuhlmann legden de basis voor de uiteindelijke 3-2 overwinning. Ook afgelopen seizoen was het een doelpuntrijke ontmoeting: 3-4. Deze keer stonden de Rooien bij rust al aan de goede kant van de score. Het laatste doelpunt viel in de laatste minuut en kwam van de voet van Kevin Winter.
ijsselmeervogels-rbbRijnsburgse Boys bewees zichzelf een goede dienst door vorige week de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk winnend af te sluiten. De Uien stonden in het veld om te winnen en die instelling betaalde zich uit. Wanneer zich tijdens de training geen ongelukken hebben voorgedaan, zal de technische staf tegen IJsselmeervogels weer over een complete selectie kunnen beschikken. Uiteraard met de kanttekening dat de blessures van onze eigen Rijnsburgse spelers Danny van der Vijver en Bart Freke er voor zorgen dat zij nog langdurig buitenspel staan.
Maikel de Harder vervult de rol van rasechte Spakenburger in de selectie van IJsselmeervogels die traditiegetrouw ook veel ‘vreemde vogels’ kent. Vier eerstejaars Vogels kwamen afgelopen week in het veld bij de 0-0 tegen ONS Boso Sneek: Janic Makizodila (PEC Zwolle), Jeffrey Buitenhuis (FC Zwolle), Ismail Celen (Leonidas) en Hanne Hagary (FC Lisse). Maar ook Nick Kuipers, Tony Tol, Achmed Ahahaoui, Thomas Verheijdt en uiteraard Bennie van Noord voetballen nog steeds hun partijtje mee. Wordt het misschien toch weer een doelpuntrijke middag!
In deze Week van de Scheidsrechter is de heer Andries Dijkstra uit Oosterwolde de leidsman bij Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels. Voorafgaand aan de wedstrijd collecteert de Jong Flora Band voor nieuwe uniformen, in de rust kunt u van een optreden van dit orkest genieten. Meer daarover leest u hier.
Clubgegevens IJsselmeervogels Opgericht: 6 juni 1932
Bijnaam: De Rooien
Erelijst:
Afdelingskampioen: 1937, 1946, 1947, 1948, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1964, 1965, 1966, 1968, 1972, 1973, 1976, 1977, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1995, 1998, 1999, 2005, 2006, 2007, 2009 en 2010
Landskampioen zaterdagamateurs: 1954, 1955, 1956, 1964, 1976, 1977, 1982, 1983, 1984, 1995, 1998, 1999, 2006, 2007 en 2010
Algeheel Amateurkampioen van Nederland: 1976, 1977, 1983, 1995, 2006, 2010 en 2011
KNVB-beker Zaterdagvoetbal: 1957, 1962 en 1974
Districtbeker (West I): 1981, 1996 en 2003 en één maal de Amstel Cup (1996)
2010-2011 Rijnsb.Boys-IJ’vogels: 0-0 IJ’vogels-Rijnsb.Boys: 3-2
Totaalscore in Topklasse 8 wedstrijden 2 overwinningen 2 gelijk 4 nederlagen Doelsaldo: 12 voor en 16 tegen
Onderlinge resultaten om het Zaterdagkampioenschap
2008-2009 Rijnsb.Boys-IJ’vogels: 0-0  IJ’vogels-Rijnsb.Boys: 2-3
2006-2007 Rijnsb.Boys-IJ’vogels: 3-1 IJ’vogels-Rijnsb.Boys: 4-1
2005-2006 Rijnsb.Boys-IJ’vogels: 1-1  IJ’vogels-Rijnsb.Boys: 0-0
1983-1984 Rijnsb.Boys-IJ’vogels: 0-0 (halve competitie)

Programma zaterdag 11 oktober 2014
Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels (aanvang: 14.30 uur)