Jaco Hogewoning

Opleiding Pupillenscheidsrechter

Lijkt het je leuk om voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan bent jij de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Ook komend seizoen wordt er bij Rijnsburgse Boys een opleiding pupillenscheidsrechter gegeven. Deze opleiding is met name bedoeld voor het fluiten van E/F wedstrijden. Maar afgelopen twee seizoenen hebben we zelfs enkele geslaagde cursisten op wedstrijden van een D-team ingezet. Dus ook dat is mogelijk.
De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur die bij Rijnsburgse Boys worden gehouden. Tevens is er nog een praktijk moment. Deze wordt op vrijdag of zaterdag gehouden maar dit horen de cursisten te zijner tijd Tijdens de korte cursus leer je de spelregels van 7 tegen 7, het leiden van wedstrijden 4 tegen 4 en 7 tegen 7 en ga je dit in de praktijk oefenen. De kosten voor de opleiding worden betaald door Rijnsburgse Boys als je lid of niet spelend lid bent van de vereniging. Na de opleiding ben je scheidsrechter bij de E- en F-pupillen en kun je onze eigen pupillenwedstrijden fluiten.
De exacte data voor de cursus zijn nog niet bekend. Maar de 2 bijeenkomsten zullen normaal gesproken op een vrijdagavond gehouden worden.
Ben je 12 jaar of ouder en lijkt het je leuk om een pupillenwedstrijd te leiden, geef je dan op bij Jaco Hogewoning (jaco.hogewoning@gmail.com) en wij schrijven je in voor de cursus pupillenscheidsrechter bij de KNVB. Er is in totaal plek voor 20 cursisten dus zorg dat je er snel bij bent. Want vol = vol!!!