Rondje langs de velden: RBB F1

In de F1 spelen 9 jongens die elke week weer de volle 100% geven.
De selectie bestaat uit één keeper (Jos), vier verdedigers (Dave, Amir, Cyrus en Lars) en vier aanvallend ingestelde spelers (Daniël, Roel, Pieter en Floris). Tot nu toe heeft de F1 een lastig seizoen in de 1e klasse.
In de competitie heeft de F1 tot nu toe 13 punten behaald, hiermee staan ze op de 7e plek. Vooral na de winterstop zijn we steeds beter gaan voetballen. Helaas was het goede spel vaak net niet genoeg om punten te pakken. Maar de jongens weten niet wat opgeven is en weten de tegenstander tot het laatste fluitsignaal te laten zweten.
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen UVS F1 op het programma. Deze ploeg stond één plekje onder ons, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Floris was de enige afwezige. Gelukkig is deze snelle spits niet geblesseerd of ziek (!), maar hij was een weekend op kamp. De Uien begonnen heel scherp aan de wedstrijd en hielden UVS vaak op eigen helft. Door het druk zetten en de enorme felheid van onze jongens werden er een aantal kansen gecreëerd en ja hoor, met succes! Toen de scheidsrechter voor de rust floot stond de F1 met 2-0 voor! De 1-0 was van Pieter, na een verdediger voorbij te zijn gedribbeld knalde hij de bal langs de keeper. De 2-0 was voor Daniël, een verdediger vergat de bal weg te knallen en dus kreeg Daniël alle ruimte om de bal langs de keeper de schuiven. Voor rust kreeg Cyrus nog een grote kans, hij greep goed in waardoor er geen counter kon komen. Sterker nog, hij kon zelf op avontuur, helaas ging zijn schot op de paal.
De tweede helft werd net zo fel gestart als de eerste. Na een aantal kansen kreeg de F1 een corner, het was een beetje rommelig en opeens, 3-0! Tussen alle verdedigers is wist Dave zijn eerste goal van het seizoen te scoren. Tussen al de kansen van Rijnsburg door wist ook UVS zo af en toe aan te vallen. Alleen wist Lars, de laatste man, bijna alle passes te onderscheppen of later alsnog de aanvaller van de bal te zetten. Ook Amir stond heel strak op zijn mannetje, hierdoor kon zijn tegenstander maar weinig aan de bal komen. Roel stond vandaag op het middenveld en als een echte spelverdeler gaf hij de ene na de andere goede steekpass op Daniël of Pieter. Helaas was er in de tweede helft ook één klein momentje dat de verdediging niet scherp was. Bij een corner kon de aanvaller van UVS de 3-1 binnen tikken. Maar daarna werd de focus gelijk weer opgepakt en de wedstrijd uitgespeeld. De 3 punten zijn binnen, door deze punten ging de F1 voorbij aan Foreholte en sprongen ze van de achtste naar de zevende plaats.

Met nog 1 competitiewedstrijd te gaan hoopt de F1 de zevende plek vast te houden. Voorlopig blijven de jongens nog keihard trainen, ze willen op 17 mei een verpletterende indruk achterlaten op de Coen Moulijn Memorial Cup in Rotterdam!