Bram van Egmond

Cas Knoester (19) volgend seizoen in A-selectie

Bestuur en technische staf maken bekend dat de 19-jarige middenvelder Cas Knoester volgend seizoen deel zal uitmaken van de A-selectie. Cas traint al enkele weken mee met het keurkorps van Niek Oosterlee en heeft zich daarbij zodanig bewezen, dat hem een contract voor 1 jaar is aangeboden. Rijnsburgse Boys is erg ingenomen met de toevoeging van dit nog jonge talent aan de selectie.

Cas Knoester

Cas Knoester is zijn voetballoopbaan gestart in de jeugd van ARC en is op 10-jarige leeftijd gescout door meerdere profclubs. Hij heeft de overstap gemaakt naar Feyenoord, waar hij de gehele verdere jeugdopleiding heeft doorlopen. Cas heeft oktober 2012 een oefenwedstrijd meegespeeld in Feyenoord 1, die weliswaar werd verloren, maar Cas scoorde de enige goal voor Feyenoord. Na een stage bij West Bromwich Albion, die niet op tijd voldoende zekerheid gaf, is Cas begin van dit seizoen overgestapt naar NAC Breda, waar hij in de selectie van Jong NAC is gestart. Cas combineerde dit met een studie psychologie aan de Universiteit in Breda. Cas komt uit Alphen aan den Rijn en heeft nog twee jongere broers, die beiden ook in de jeugdopleiding van Feyenoord spelen.
Vanaf het begin van het seizoen 2014/2015 zal Cas dus bij Rijnsburgse Boys voetballen. Een opmerkelijke overstap. Wij vroegen Cas om een reactie.
“Het leek een goede combinatie om bij NAC te voetballen en in Breda te studeren. Dat viel in de praktijk echter tegen. Zowel overdag studeren als trainen bleek een te zware combinatie. Ook paste het type voetbal en training bij NAC minder bij me dan ik had verwacht. Ik had het daardoor op een gegeven moment niet meer naar m’n zin en ben toen zelfs even met voetballen gestopt. Ik had het wel gehad. Ik heb daarmee een bewuste keuze gemaakt om mijn studie voorrang te geven”. Maar het voetbal bleef toch trekken. Via oude bekenden kwam Cas in gesprek met Rijnsburgse Boys, waar hij een eerste kennismaking had met Niek Oosterlee en Ed Bos. “Dat beviel me meteen goed. Ik ben weer gestart met trainen om bekend te raken met de club en de groep en te laten zien wat ik kan. En dat ging prima. Bij Rijnsburg voetballen kan ik veel beter combineren met mijn studie. Overdag studeren en ’s avonds trainen. Ik ben ook bezig om na mijn eerste jaar studie in Breda over te stappen naar Amsterdam of Leiden. Gecombineerd met mijn ouderlijk huis in Alphen aan den Rijn is dat een veel betere invulling.” Opvallend detail is trouwens dat Cas en RBB-trainer Niek Oosterlee nog geen 500 meter van elkaar vandaan wonen, maar elkaar nog niet eerder ontmoet hadden.
Cas maakt een vergelijking tussen Jong NAC en Rijnsburgse Boys. “Ik zie het zeker niet als een stap achteruit. De keuze voor Rijnsburg is een bewuste keuze voor het type voetbal. Ik wil graag lekker voetballen en plezier hebben op mijn eigen niveau. Het is toch een verschil of je met een beloftenelftal op maandagavond in een stille ambiance speelt, of op zaterdagmiddag in een drukbezochte Topklasse-wedstrijd. Ik ben zelf een voetballende speler en verwacht dat het opbouwende en aanvallende spel van Rijnsburg goed mij me past. Ik hoor van de trainer dat het vooral om de beslissende momenten gaat, je moet een wedstrijd lang scherp zijn om die momenten te kunnen pakken als ze zich voordoen.” Cas is een middenvelder, die in principe rechtsbenig is, maar ook met links kan passen. Hij past naar eigen zeggen op het gehele middenveld.
Cas en Rijnsburgse Boys hebben een verbintenis voor 1 jaar afgesloten. “We kennen elkaar nog niet zo goed,’ legt Cas uit, “dus we zullen ook nog verder aan elkaar moeten wennen. De hele groep heeft me wel direct gefeliciteerd met het contract, dat was leuk. Mijn doel is om zo snel mogelijk in de basis te komen en dan mee te spelen om de prijzen met Rijnsburg. Ik was hier tijdens de thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Volle tribune, prima sfeer, mooi voetbal, dat was wel wat anders dan ik met Jong NAC gewend was. Dit is wat ik zocht!”
We heten Cas van harte welkom bij Rijnsburgse Boys en wensen hem het komende seizoen een goede start in de A-selectie en veel voetbalplezier toe!